[FOTO] Nova oprema u pakračkom vrtiću: Jasličko igralište bogatije za četiri nova igrala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Igralište za najmlađe polaznike Dječjeg vrtića odnedavno je u sklopu projekta “Opremanje objekta matičnog vrtića Maslačak fiksnom opremom” dodatno opremljeno s četiri nova komada opreme. U pitanju su osmerokutna poluzatvorena sjenica, sprava za penjanje s toboganom, vlakić za igru s dva vagona i kućica za igru – prenosi Grad Pakrac.

U pakračke vrtiće iz godine u godinu upisuje se sve više najmlađih polaznika, tako da je ove godine od ukupno 14 vrtićkih skupina njih šest jasličkog uzrasta, od čega čak četiri u matičnom vrtiću, kaže nam ravnateljica vrtića Katarina Lahovsky Kobetić. S obzirom na to, ali i budući da stara oprema datira još tamo iz 1995./96. godine, nakon čega su u prostoru igrališta za djecu jasličkog uzrasta izvršena samo manja ulaganja, ovaj je zahvat bio itekako potreban i koristan.

Djeca se rado koriste novom opremom, a čak ih ni kišom natopljeno, blatno tlo ne sprječava u veseloj igri. Nova, prostrana sjenica omogućit će im da u igralištu mogu uživati i tijekom vrućih ljetnih dana, ali posluži i u ovom prijelaznom razdoblju, što su mališani demonstrirali otplesavši svevremeni dječji ples, ringe ringe raja.

Ukupna vrijednost radova iznosila je 40.575,00 eura ( 305.672,05 kn), od čega je 70 posto financirao Središnji državni ured za demografiju i mlade, a 30 posto Grad Pakrac, koji je i prijavio projekt, dok je izvođač bila tvrtka Usluga d.o.o. iz Pakraca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *