[FOTO] Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je u prostoru Gradske vijećnice Grada Požege obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske i Grad Požega te predstavnici udruga koje djeluju na području poboljšanja uvjeta za osobe s invaliditetom proveli su zajedničku aktivnost s ciljem senzibiliranja šire javnosti o problematici pristupačnosti te podizanja razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom.
Ispred Grada Požege obratile su se Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Andreja Menđel, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje, dok se ispred PU požeško-slavonske obratio Goran Matijević, službenik za prevenciju.

Za istaknuti da je na području Policijske uprave požeško-slavonske stanje sigurnosti u pogledu kaznenih djela, prekršaja ili ostalih događaja u kojima bi žrtve bile osobe s invaliditetom ili osobe starije životne dobi dobro, a tome zasigurno doprinosi i dobra suradnja policijske uprave s udrugama osoba s invaliditetom i lokalnom zajednicom te aktivnosti kao i ova današnja. Policijska uprava požeško-slavonska kontinuirano tijekom cijele godine provodi razne preventivne aktivnosti usmjerene na osobe s invaliditetom.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom deset mjeseci ove godine evidentirano je 299 prekršaja parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, a za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 700 kuna.
Svrha i cilj ove aktivnosti je podizanje razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom.

Službenik za prevenciju PU požeško-slavonske Goran Matijević, na početku obraćanja pozdravio je sve prisutne i zahvalio na odazivu te pročelnicama Menđel i Petrović na organizaciji i domaćinstvu današnje preventivne aktivnosti, koja je tradicionalna zajednička aktivnost Grada, policije i udruga, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a koja ima za cilj promicanje razumijevanja problematike invaliditeta u široj javnosti i osvješćivanje zajednice o problematici osoba s invaliditetom.
Istaknuo da je na području Policijske uprave požeško-slavonske, stanje sigurnosti što se tiče kaznenih djela, prekršaja ili ostalih događaja u kojima bi žrtve bile osobe s invaliditetom ili osobe starije životne dobi dobro.
Tome zasigurno doprinosi i dobra suradnja policijske uprave s udrugama osoba s invaliditetom i lokalnom zajednicom te aktivnosti kao i ova današnja, a istaknuo je i da Policijska uprava požeško-slavonska kontinuirano tijekom cijele godine provodi razne preventivne aktivnosti usmjerene na osobe s invaliditetom.
Tako su nakon prošlogodišnjih aktivnosti u kojima su zajedno s udrugama osposobili veći broj službenika za pomoć slijepim i slabovidnim osobama, ove godine sudjelovali u projektu Udruge žene Vukovara „Nove mogućnosti – boja socijalna uključenost starijih osoba“ koji se provodio i na našem području i u sklopu kojeg je veći broj osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom educiran kako se zaštititi od kaznenih djela na štetu osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom.
Također je na kraju istaknuo da je u fazi i revitalizacija vijeća za prevenciju grada Požege u čiji će rad biti uključeni predstavnici udruga čime će se dodatno podići razina participiranja osoba s invaliditetom u zajednici.Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *