Obrtnička škola Požega obilježila je 20.10. Međunarodni dan kuhara i konobara
radionicom „Prezentacija zdrave i umjetne hrane pod istim nazivom“. Radionicu
su vodili stručni učitelji Anđelko Ledić i Đuro Đukić, a učenici su pripremali
prirodne juhe od cvjetače, brokule i gljiva te umjetne gotove juhe od cvjetače,
brokule i gljiva. Učenici zanimanja konobar pripremali su cijeđeni sok od
naranče i sok od umjetnih aroma naranče. Prezentiran je sustav nutritivne
vrijednosti i način pripreme navedenih juha i sokova te su učenici mogli uočiti i
usporediti razlike između zdrave domaće juhe i one kupovne iz vrećice, te
prirodnog cijeđenog soka i kupovnog s umjetnim aromama.
Glavni cilj obilježavanja ovog datuma, značajnog u gastronomskom svijetu, je
promoviranje same struke te stavljanje naglaska na važnost korištenja namirnica
i začina na ispravan način.
Tekst i foto: Anđelko Ledić
[FOTO] Obrtnička škola Požega obilježila je 20.10. Međunarodni dan kuhara i konobara
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Povezane vijesti
U prometnoj nesreći ozlijeđene 4 osobe
10.05.2025
[FOTO] Otvorena je nova tržnica u Požegi
10.05.2025
Sletio s ceste i zabio se u rasvjetni stup
10.05.2025