Obrtnička škola Požega obilježila je 20.10. Međunarodni dan kuhara i konobara
radionicom „Prezentacija zdrave i umjetne hrane pod istim nazivom“. Radionicu
su vodili stručni učitelji Anđelko Ledić i Đuro Đukić, a učenici su pripremali
prirodne juhe od cvjetače, brokule i gljiva te umjetne gotove juhe od cvjetače,
brokule i gljiva. Učenici zanimanja konobar pripremali su cijeđeni sok od
naranče i sok od umjetnih aroma naranče. Prezentiran je sustav nutritivne
vrijednosti i način pripreme navedenih juha i sokova te su učenici mogli uočiti i
usporediti razlike između zdrave domaće juhe i one kupovne iz vrećice, te
prirodnog cijeđenog soka i kupovnog s umjetnim aromama.
Glavni cilj obilježavanja ovog datuma, značajnog u gastronomskom svijetu, je
promoviranje same struke te stavljanje naglaska na važnost korištenja namirnica
i začina na ispravan način.
Tekst i foto: Anđelko Ledić
[FOTO] Obrtnička škola Požega obilježila je 20.10. Međunarodni dan kuhara i konobara
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp