[FOTO] Odmaralište u Baški ponovno odjekuje dječjim osmijesima

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Prilikom današnjeg radnog posjeta Odmaralištu u Baški, ustvrditi se moglo samo jedno, zgrada ponovno odjekuje dječjim osmijesima.

Zaista lijepo i moderno uređeno odmaralište, ne može se posramiti pored drugih objekata iste namjene. Uz to, kompletan objekt koji se nalazi gotovo na samoj plaži, krasi predivna i prostrana terasa udaljena svega nekoliko metara od mora, na kojoj učenici objeduju raznovrsnu prehranu i to čak pet puta na dan.

Djeca u Baški borave 7 dana, a svakog dana očekuje ih zabavni program s pregršt aktivnosti od kojih im je plivanje u moru najzanimljivije.

U radnom posjetu Odmaralištu bili su i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, direktor tvrtke Auretis Požega d.o.o. koja upravlja objektom odmarališta Mile Raič i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

“Objekt je ponovno vraćen u funkciji dječjeg odmarališta na zadovoljstvo naših najmlađih sugrađana. Taj je prostor u potpunosti prilagođen interesima i potrebama djece osnovnoškolske dobi. Djeca su smještena u dvokrevetnim, četverokrevetnim te šesterokrevetnim sobama. U prostorijama su posebno odvojeni dječaci i djevojčice. Za djecu su organizirani cjelodnevni sadržaji uz stručni pedagoški nadzor. Smještajni kapacitet je 44 ležaja, međutim zbog rasporeda muških i ženskih spavaonica, trenutno ovdje imamo 37 učenika. S djecom su ovdje trenutno dvije učiteljice i jedan kineziolog. Ukupno će ove godine ovdje boraviti osam skupina, a nadamo se da će se sljedeće godine taj broj povećavati. Zbog velikih interesa, na godinu ćemo morati produžiti sezonu. Uzrast djece je od završenog 3. razreda osnovne škole pa sve do 8. razreda. Ove sezone roditelji plaćaju 210 eura po učeniku, dok je Grad financirano prijevoz” – rekla je pročelnica Maja Petrović.

O djeci trenutno brinu dvije učiteljice, Snježana Potočnjak i Tanja Zeba te profesor tjelesne i zdravstvene kulture Filip Kojanović. Svi troje su djelatnici Osnovne škole Dobriša Cesarić iz Požege.

Čini se da je od brojnih ideja i razmišljanja po pitanju odmarališta, ona da se odmaralište vrati Požežankama i Požežanima, a naročito onima najmlađima bila najbolja!

U nastavku donosimo i fotogaleriju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *