[FOTO] Održana 4. gastronomska manifestacija “Iššijada”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U subotu 3. rujna u Ruševu je po četvrti put organizirana gastronomska manifestacija Iššijada.
Ova gastronomska manifestacija održala se na prostoru Dudinjaka u samom središtu sela, a
organizirala ju je Udruga građana “Put, istina i život”, pod pokroviteljstvom Ministarstva
hrvatskih branitelja i općine Čaglin, u spomen na četvoricu poginulih branitelja u Domovinskom
ratu s prostora župe Ruševu: Stipu Kovačevića, Zdenka Fržuljevića, Zorana Petrovića i Dragu
Kneževića.

Predsjednica udruge Andrijana Plavi imala je tu čast da otvori 4. Iššijadu. Obratila se sudionicima
skupa te prigodnim riječima sve ih zajedno pozdravila, natjecateljima je poželjela sreću u
kuhanju i odabiru začina, a gostima ugodan boravak i dobru zabavu, podsjetivši da se
manifestacija održava u spomen na četvoricu poginulih branitelja u Domovinskom ratu s
prostora župe Ruševo.

Potom se prisutnima obratio gospodin Ferdinand Troha, zamjenik županice, pozdravivši
okupljene uz izražavanje zadovoljstva što postoje entuzijasti spremni uložiti trud i svoje
slobodno vrijeme da bi se organizirala jedna takva manifestacija.
U natjecanju je sudjelovalo devet ekipa iz tri različite županije, a to su Požeško-slavonska,
Brodsko-posavska i Osječko-baranjska županija. Ekipe su se natjecale u pripremanju pilećeg
paprikaša, a organizator je za svaku ekipu osigurao po jedno pile.

Ocjenjivački sud na čijem je čelu bio Mario Švajda imao je težak zadatak izabrati najbolje
pripremljeni išš paprikaš. Odlučeno je da je ovogodišnji pobjednik Marija Buturac iz Djedina
Rijeke, drugo mjesto zauzela je ekipa KUD Svilenka iz Buka, na trećem mjestu je OPG Anita
Nekić, dok je nagradu za najljepše uređeni stol dobila Matica umirovljenika općine Čaglin.
Ovogodišnjim pobjednicima uručene su prigodne nagrade, a ostali sudionici dobili su zahvalnice
za sudjelovanje.

Paprikaš se pripremao za ostale posjetitelje, a pripremao ga je pobjednik 3. Iššijade, Zdravko
Brnjarski. Uz išš paprikaš, nekoliko stotina posjetitelja moglo je uživati u pilićima i patkama
pečenima na ražnju. Za dobru zabavu pobrinuli su se članovi Tamburaškog sastava Srce
bećarsko.
Tekst: Udruga Put Ruševo
Foto: Mirko Cenbauer

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *