[FOTO] Održana 5. sjednica Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Hrvatska zajednica općina djeluje kao udruga općina u Republici Hrvatskoj, udruženih na dragovoljnoj osnovi, posebno ističući tradicijsku baštinu i povijesni kontinuitet općinskog i županijskog uređenja Republike Hrvatske kroz hrvatski višestoljetni državno-pravni kontinuitet.

Zajednica broji 332 člana, a riječ je o asocijaciji koja zastupa interese lokalne samouprave te potiče na suradnju i razmjenu iskustava hrvatskih općina, uz promicanje posebnosti u gospodarskom, kulturnom i drugim područjima života i rada općina.

Peta sjednica Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina uz nazočnost predsjednika Upravnog odbora Božu Lasića, zamjenika predsjednika Ivicu Kovačevića, dopredsjednike Zlatka Fumića, Gloriju Palisku, Slavka Prišćana, te brojne članove, održana je u Velikoj županijskoj vijećnici, a dobrodošlicu u Županiju svima nazočnima poželjela je županica Antonija Jozić, ukratko prezentirajući povijest i ljepote Požeško-slavonske županije

“Uputio bih zahvalu Vladi RH koja nam je sve do kraja ožujka 2023. godine zamrznula cijenu energenata električne energije tako da nemamo dodatnih troškova. Da toga nema, cijena bi bila preko 250 do 300 posto za cijenu struje u vrtićima, domovima za stare i nemoćne te za javnu rasvjetu i slično, bio bi to ogromni udar na naše proračune. Stoga izražavamo zahvalnost Vladi RH što su prihvatili ovaj naš prijedlog.“ – naglasio je Božo Lasić, načelnik Općine Konavle i predsjednik Upravnog odbora Hrvatske zajednice općina.

“Mogu reći da smo napravili pun iskorak na tu temu jer vezano uz ovu problematiku – cijenu energenata, male općine bile su formalno pred bankrotom, a svi znamo što to znači za naše stanovništvo, naše mještane, djecu, umirovljenike. Sa zamrzavanjem cijena električne energije smanjili smo te troškove, a vjerujem da ćemo u nadolazećem razdoblju, kad najavljujemo i povećanje kapaciteta u dječjim vrtićima, s ovim dodatnim financiranjem, uspjeti podići nivo standarda života u našim općinama, uz unapređenje svih usluga koje pružamo građanima.“ – rekao je Ivica Kovačević, načelnik Općine Jakšić i zamjenik predsjednika Hrvatske zajednice općina.

Foto: PSŽ
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *