[FOTO] Održana redovna izvještajna godišnja Skupština DVD-a Bektež

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Ove subote održana je redovna izvještajna godišnja Skupština DVD-a Bektež u prostorijama vatrogasnog doma u Bektežu. Voditelj Skupštine bio je predsjednik društva Marko Mandić uz tajnicu društva Maju Stipić, koja je iznijela aktivnosti društva u 2023. godini. Izdvojila je razna osposobljavanja za koja su diplome dobili Josip Treger za zvanje vatrogasac, Nikola Fržuljević za zvanje Vatrogasac 1. klase, Marija Valentić i Maja Stipić za zvanje vatrogasni dočasnik 1. klase, te Ivana Benčić za zvanje časnika. Diplome su im uručili zapovjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, Marko Ašenbrener – prenosi Kutjevački.hr.

Također su podijeljena i priznanja za izvrsnu suradnju i dugogodišnju pomoć ženskim članicama društva (M. Ramić, M. Galić, J. Franjetić, S. Mandić, M. Guliš, A. Mandić, I. Stipić, M. Domić, A. Galić, M. Valentić, I. Lučić, J. Pokrajac i M. Pokrajac). Priznanja je podijelio Počasni član DVD-a Bektež, Željko Petrović.

U izvješću je spomenut rad s djecom i mladeži, njihov odlazak na natjecanja, razni organizirani događaji za članove i suseljane, od kojih su najponosniji na već šestu po redu održanu Bektešku noć, kojoj je pokrovitelj Grad Kutjevo. Tajnica se posebno zahvalila gradonačelniku Grada Kutjeva Josipu Budimiru na izuzetnoj suradnji i izrazila nadu da će tako ostati i u budućnosti.

Za riječ se javio savjetnik gradonačelnika Ivica Malnar, koji se u ime gradonačelnika obratio svima prisutnima s pohvalama za rad društva i nadom u nastavak suradnje s Gradom. Goste je pozdravio i zapovjednik VZ Požeško-slavonske županije, gdje je spomenuo dobivanje vatrogasne opreme za osam vatrogasaca, što se uskoro nadaju se iz DVD-a Bektež da će biti realizirano, te pohvalio brojnost članova, posebno ženskih, i njihovu aktivnost jer se većina bori s brojnošću vatrogasaca u malim društvima, što u Bektežu nije slučaj.

Večer se nastavila u druženju gostujućih društava (DVD Kutjevo, Grabarje, Šumanovac, Lukać, Vetovo, Čaglin, Jakšić, Feričanci i drugi) i svih ostalih gostiju i članova uz skromnu večeru i glazbu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)