[FOTO] Održana Svečana sjednica u prigodi Dana Požeško-slavonske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je Svečanom sjednicom Požeško-slavonska županija obilježila svoju jubilarnu 30. obljetnicu u novijoj hrvatskoj povijesti te 813 godina od prvog pisanog spomena. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i odavanjem počasti na Trgu 123. brigade pored spomen obilježja hrvatskim braniteljima.
Prije samog održavanja svečane sjednice Županijske skupštine, županica Antonija Jozić u svome uredu ugostila je predsjednika Vlade RH zajedno s njegovim suradnicima te održala kratki sastanak s gradonačelnicima s područja Županije, nakon čega je u Gradskom kazalištu Požega održana svečana sjednica Županijske skupštine koju je u ime svih vijećnika prigodnim obraćanjem otvorio predsjednik skupštine Vinko Kasana.

Uz domaćine, predsjednika Županijske skupštine, županijske vijećnike i županicu Antoniju Jozić, svečanoj sjednici prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Anamarija Blažević, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, predsjednik Hrvatske zajednice županija i brodsko-posavski župan Danijel Marušić, županica Karlovačke županije, župani Bjelovarsko-bilogorske, Sisačko-moslavačke, te Koprivničko-križevačke županije, zamjenici župana Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Koprivničko-križevačke i Zadarske županije, saborski zastupnici, zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol, generali hrvatske vojske, gradonačelnici i općinski načelnici s područja županije na čelu s gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem, te brojni uvaženi gosti iz javnog, kulturnog, političkog, vjerskog i gospodarskog života.

Najsvečaniji dio Sjednice bila je dodjela županijskih nagrada, a ovogodišnja Povelja zahvalnosti dodijeljena je Nadi Ušurić, dugogodišnjoj pirotheničkarki iz Požege, dok su Godišnje nagrade dodijeljene Vladimiru Štibriću, turističkom vodiču i putopisacu, Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ u prigodi 30. obljetnice njenog djelovanja, a nagradu je preuzeo zapovjednik, brigadir Ivica Pejaković, kao i Nogometnom klubu Jakšić koji je proslavio 90 godina uspješnog rada, Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik koji je već 100 godina Dom i utočište, mjesto sigurnosti, utjehe i smijeha za mnoštvo djece koja su prošla kroz njega, te Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvo Vijenac koje je proslavilo 140. obljetnicu uspješnog djelovanja.

Nagrada za životno djelo Požeško-slavonske županije dodijeljena je prof. dr. sc. Krunoslavu Matešiću, glavnom uredniku Naklade „Slap“ i znanstveniku koji je širinom i značenjem svog opisa izašao iz nacionalnih okvira.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *