[FOTO] Sinoć u Kaptolu održana Tambura bez granica, večeras Festival Zlatni glas Zlatne doline

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Kulturno-glazbena manifestacija „Tambura za dušu“ iz Kaptola donosi bogat program satkan od vrhunske tamburaške glazbe, tradicije i folklora, a uvod je dan Međunarodnim festivalom tamburaških orkestara “Tambura bez granica”.

“Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na početku trodnevne manifestacije Tambura za dušu i na početku trećeg festivala tamburaških orkestara. Očekuje nas tri dana tamburaške glazbe i lijepih pjesama podno Papuka u Kaptolu. Vjerujem da ćemo svi zajedno večeras uživati, da ćete iz Kaptola danas, sutra i prekosutra odnijeti samo lijepe uspomene i da će vam duša i srce biti ispunjeni s kvalitetnom tamburaškom glazbom, slavonskom pjesmom i folklorom” – rekao je načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

Festival je u ime pokrovitelja Požeško-slavonske županije otvorio zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha: “Prošle godine je bilo lijepo, bili smo u našem panonskom dijelu Europe i takav je bio i glazbeni izričaj. Vjerujem da svi s nestrpljenjem očekujemo što će nam reći tamburaši iz Češke i Slovenije, a naravno uživat ćemo i u onom našem izvornom tamburaškom izričaju. Koristim priliku da čestitam organizatoru ove predivne manifestacije i svim ljudima koji njeguju tradiciju” – rekao je Troha.

Osim trećeg međunarodnog festivala tamburaških orkestara, središnjica programa u organizaciji Općine Kaptol, Turističke zajednice „Zlatni Papuk“, Kaptolačkog tamburaškog orkestra i KUD -a „Ivo Čakalić“ Kaptol, bit će Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas Zlatne doline“ u subotu, a u završnici trodnevne manifestacije posjetitelji će u nedjelju imati priliku uživati u svoj raskoši tradicije na smotri folklora „Šokačko se kolo vije“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)