[FOTO] Održani 27. Bekteški susreti

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Bektežani i njihovi gosti imali su priliku uživati u nastupima osam folklornih i pjevačkih skupina u sklopu Smotre folklora Bekteški susreti koja se odavno okitila tradicionalnom notom brojeći ove godine dvadeset i sedmu godinu postojanja – prenosi Požeško-slavonska županija.

Uz domaćina, Kulturno umjetničko društvo Bektež, svoje plesne i pjevačke nastupe izveli su HKUD Podgorčani iz Podgorača, HKUD Paklenica iz Paklenice, HKUD Nard iz Narda, MPS Prva Pjevačka Konjica Sinđir iz Županje, KUD Izvor iz Donje Motičine, PPS Veseli Slatinčani iz Starog Slatinika i ŽPS Drumarice iz Brodskog Stupnika. 

– Od srca vam se zahvaljujem što ste došli na ovu našu dvadeset i sedmu smotru folklora i pokazali interes za smotru koja je nastala u narodu, a mi ju dalje nastavljamo razvijati kao tradicijsku kulturu na amaterski način – rekao je Duško Bijelić, predsjednik KUD-a Bektež.

Zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha i savjetnik gradonačelnika Grada Kutjeva Ivica Malnar, čestitali su domaćinima na dugogodišnjoj organizaciji Bekteških susreta uz želju da uz potporu županije i Grada Kutjeva nastave i dalje intenzivno raditi na očuvanju baštine svoga kraja.

– Još jednom smo u Bektežu i još jedom svjedočimo svoj ljepoti koju Slavonija ima i s kojom se ponosi, a vjerujem kako će isto činiti i ubuduće. Domaćini već dugi niz godina marljivo rade na organizaciji Bekteških susreta i vjerujem kako će i dalje nastaviti raditi na očuvanju tradicije Slavonije i svog bekteškog kraja – rekao je Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonske županice.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)