[FOTO] Otvorena 8. prodajna izložba učeničkih radova “Prilika za sve”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Uoči nadolazećih blagdana, u dvorani „Sokol“ u Požegi, otvorena je humanitarna izložba učeničkih radova nastalih iz projekta „Prilika za sve“ na kojoj su učenici pokazali što su sve uz svoje učitelje i mentore izradili od magneta, staklenki, svijećnjaka, božićnih ukrasa i čestitki.

Riječ je o projektu koji se provodi osmu godinu za redom, a s ciljem poticanja zajedničke suradnje i druženja učenika s teškoćama u razvoju te učenika iz redovnih razrednih odjeljenja.

Na samom početku, roditelje, nastavnike i učenike, pozdravila je ravnateljica škole Kornelija Sabljak, koja je istaknula kako prije osam godina kada su pokušali osmisliti projekt u koji bi uključili učenike s teškoćama u razvoju, a koji pohađaju posebne odjele i odgojno-obrazovne skupine škole, nisu ni slutili da će taj projekt postati ovoliko uspješan i da će škola po njemu postati prepoznatljiva.

„Iz godine u godinu naš projekt raste, tako su ove godine ovdje i članovi Županijskog stručnog vijeća učeničkih zadruga Požeško-slavonske županije, a u prostoru naše škole održava se i druga mala konferencija o marketingu.” – istaknula je ravnateljica Sabljak.

Što su sve napravili vrijedni učenici došli su pogledati i zamjenik županice Ferdinand Troha te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

„Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas u ime Požeško-slavonske županije i u ime županice Antonije Jozić te vam čestitam na ovome projektu. Čestitam vam na svim onim aktivnostima na kojima radite, u kojima se trudite te time ovoj djeci dajete priliku. Prilika uistinu treba biti za sve, a vi to svjedočite. Obzirom da je vrijeme Božića i veselja, veselite se! Svima vam želim sretan Božić i uspješnu Novu godinu.“ – poručio je Troha.

Izložba je osim učenika Osnovne škole Julija Kempfa, okupila i učenike susjednih škola – Osnovne škole Dobriše Cesarića, Antuna Kanižlića, te učenike Katoličke osnovne škole koji su kupnjom učeničkih radova i ukrasa doprinijeli ovoj humanitarnoj akciji.
Tekst i foto: PSŽ / Požeški.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *