[FOTO] Otvorena je nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jučer je svečano upriličeno otvorenje nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Otvorenju su prisustvovali ministar zdravstva Vili Beroš, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević, županicu Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, zastupnika u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, zastupnicu u Hrvatskom saboru i gradonačelnicu Grada Pakraca Anamarija Blažević, te gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja županije.
Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu PSŽ Fabijan Barišić, ravnatelji zdravstvenih ustanova s područja županije, ravnatelji Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. Novootvorenu zgradu blagoslovio je župnik Mario Večerić.
Nova zgrada površine 1100 metara kvadratnih, uz prostor za reanimaciju, medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu i prostor za djelatnike, sadrži i Edukacijski centar registriran od strane Ministarstva zdravstva za potrebe edukacija vlastitih kadrova i pružanje usluga edukacija pravnim i fizičkim osobama iz područja medicine, kao i garažne prostorije za sva vozila hitne medicinske službe i saniteta koji se pripaja 1. srpnja.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1,9 milijuna eura, a sredstva su osigurali Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Ministarstvo zdravstva, Požeško-slavonska županija te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije Fabijan Barišić istaknuo je kako je promjenom lokacije kupljeno vrijeme hitnom pacijentu jer se timovi više neće nalaziti u središtu grada, gdje promet ponekad usporava izlazak timova. Smještena na najboljoj mogućoj lokaciji u Požegi, tik do požeške bolnice, nova zgrada  doprinijet će bržim, kvalitetnijim i dostupnijim zdravstvenim uslugama.

Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije obavještava javnost da će zbog preseljenja ambulanta hitne medicinske pomoći do 9. lipnja raditi u ulici Matije Gupca 10, nakon čega se ista premješta na novu adresu, Osječka ulica 109, Požega.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)