[FOTO] Otvorena Ljetna škola sporta u Vetovu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U subotu u 19 sati na stadionu Grot održano je svečano otvorenje Ljetne sportske škole u Vetovu. Ljetna sportska škola provodi se u organizaciji Udruge La Bella Vita i HNK Graševine te već sada broji više od 120 djece, a taj broj iz dana u dan raste – prenosi Kutjevački.hr.

Na svečanom otvorenju sve prisutne pozdravila je kineziologinja Emi Majin iz udruge La Bella Vita, a nakon nje, Ljetnu sportsku školu otvorio je gradonačelnik Josip Budimir. Gradonačelnik je istakao važnost bavljenja sportom i općenito fizičkom aktivnošću od najranije dobi. Aktivnosti na otvorenom, poput ove Ljetne sportske škole, puno znače za našu sredinu i uvijek će imati podršku Grada kroz operativnu, ali i financijsku pomoć. Gradonačelnik je naglasio da Grad potiče različite aktivnosti za djecu kroz financiranje rada udruga, osmišljavanje novih aktivnosti i organizaciju različitih radionica i manifestacija namijenjenih djeci. Čestitao je udruzi La Bella Vita i pozvao roditelje da dovedu djecu u Ljetnu sportsku školu.

Djeca su nakon zajedničkog fotografiranja pokazala svoje vještine i znanja te se na kraju zabavila uz gađanje vodenim balonima.

Sportska škola započela je 26. lipnja, a je namijenjena djeci u dobi od 3 do 12 godina koji, ovisno o dobi, rade u grupama pod budnim okom stručnih, educiranih i visokoobrazovanih voditelja iz udruge i kluba sve do kraja kolovoza u minimalno četiri termina tjedno. Ova škola u potpunosti je besplatna za sve polaznike, neprofitabilna i izvodi se volonterski od strane voditelja i izvoditelja. Svoj djeci bit će dodijeljeni i besplatni startni sportski poklon paketi, a uz to će i krajem svakog mjeseca oni najbolji i najredovitiji pojedinci dobiti prigodne i poticajne nagrade.

Djeca će se kroz školu upoznati sa više od 10 različitih sportova u kojima će steći osnovna znanja te se upoznati sa sportovima sa kojima do sada nisu imali prilike. Cilj ove ljetne sportske škole je zadovoljiti biotičku potrebu djeteta za kretanjem i igrom te im omogućiti usvajanje novih i unapređenje već postojećih znanja, vještina, vrijednosti i kompetencija. Sport i igra značajno doprinose pravilnom rastu i razvoju djeteta, razvoju njegovih osobina i sposobnosti, a uz to ono ima pozitivan utjecaj i na njihov socijalni, emocionalni i intelektualni razvoj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)