[FOTO] Ovo su najuspješniji odgojno-obrazovni djelatnici Požeško-slavonske županije u školskoj godini 2022./2023.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na Svjetski dan učitelja, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 505 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika iz svih dijelova Republike Hrvatske i to za uspjeh zapažen u školskoj godini 2022./2023. Među nagrađenima, našlo se i 17 odgojno-obrazovnih djelatnika s područja Požeško-slavonske županije kojima je županica Antonija Jozić čestitala prigodom svečanog prijema – prenosi Požeško-slavonska županija.

– Danas ovdje imamo i ponavljača koji iz godine u godine ponavljaju uspjehe u nastavnom procesu i mentoriranju naših učenika. Vi ste na neki način produžena ruka učenicima i njihovim obiteljima. Osim što prenosite znanje, na našu djecu prenosite i temeljne životne vrijednosti, poštovanje, uzajamni rad, suradnju i zajedništvo. Kao majka i kao županica Požeško-slavonske županije od srca vam zahvaljujem na svemu što činite. Županija će i dalje u okviru svojih nadležnosti činiti sve iskorake kako bi radni uvjeti u kojima djelujete bili poticajni i kako biste nastavili ostvarivati još veće rezultate – rekla je Jozić.

S područja Požeško-slavonske županije nagrađeni su sljedeći odgojno-obrazovni djelatnici: Martina Budimir – Ekonomska škola Požega, Zvjezdana Farkaš – Ekonomska škola Požega, Lidia Gerstman – Ekonomska škola Požega, Jasminka Hajpek – Osnovna škola Antuna Kanižlića Požega, Katarina Kotrla Vidić – Osnovna škola „Dobriša Cesarić“ Požega, Jelena Kovačević – Ekonomska škola Požega, Ksenija Krizmanić Horvat – Ekonomska škola Požega, Marijana Levar – Obrtnička škola Požega, Marina Mirković – Tehnička škola Požega, Mirela Peroutka – Osnovna škola fra Kaje Adžića Pleternica, Kornelija Sabljak – Osnovna škola Julija Kempfa Požega, Denis Smojvir – Tehnička škola Požega, Marija Šag Sadilek – Ekonomska škola Požega, Dubravka Namjesnik – Osnovna škola braće Radića Pakrac, Lejla Skalnik – Osnovna škola braće Radića Pakrac, Biljana Krajačić – Osnovna škola Lipik, Ivana Rakonić Leskovar – Osnovna škola Dragutina Lermana Brestovac.

Požeško-slavonska županica istaknula je kako je 17 nagrađenih iz Požeško-slavonske županije, koja spada u red manjih županija, dokaz predanih i kvalitetnih djelatnika koji rade u svim osnovnim i srednjim školama. 

– Nadam se da će zapaženi rezultati biti poticaj i vašim kolegama da idu istim stopama pa ćemo dogodine možda i ispuniti vijećnicu. Izvrsnost se treba prepoznati i na neki način nagraditi. Posebice kada se radi o obrazovanju, mi moramo kontinuirano slati poruku da je znanje “in”, da vrijedi ulagati u znanje i kompetencije. Odgojno-obrazovni djelatnici uče i zalažu se za ljude koji će danas sutra voditi županiju, ne samo u političkom smislu, nego i u svim drugim segmentima koji su nam bitni, od obrazovanja, poljoprivrede, poduzetništva do kulture i ostalih komponenti –  dodala je Jozić.

Na svečanom prijemu u ime svih nagrađenih obratila se Lidia Gerstman, profesorica Ekonomske škole Požega koja već tradicionalno ima najveći broj nagrađenih djelatnika.

– Zahvaljujem se županici i pročelnici na časti da se možemo ovdje sastati, upoznati i razmijeniti iskustva. Među nama je dobra energija, znamo se i surađujemo, a osim nas nazočnih iza nas stoje naše škole, naši ravnatelji, kolege i bez njih mi danas ne bismo bili gdje jesmo. To potvrđuje da je nastavnik nastavniku potreban, ali nam je potreban i cijeli naš milje da bismo se mogli razvijati pa nam je tako potrebna i naša županija. Smatramo da ste našim prijemom iskazali čast svim prosvjetnim djelatnicima županije jer je lijepo vidjeti da se naš rad prati i vrednuje – rekla je Gerstman.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *