[FOTO] Planinari HPD “Sokolovac” na 22. Memorijalnom pohodu na “Anđinu baraku”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Već tradicionalno požeški planinari odlaze na memorijalni pohod na “Anđinu baraku” koji se održava u spomen poginulim Hrvatskim braniteljima na koji su svoje živote položili na oltar Domovine 2, prosinca 1991. g na Papuku. Planinarska družina je krenula od “Ćire” u ranim jutarnjim satima da bi se okupila s brojnim planinarskim društvima iz Slavonije i Požeštine kod crkve Sv. Augustina u Velikoj.
Prilikom dolaska sve okupljene je očekivala okrjepa i topli čaj te pozdravna riječ organizatora i pokrovitelja ovog pohoda. Planinari su krenuli već dobro poznatom stazom koja je vodila pored “Veličkog grada” i vrha “Lapjaka” najljepšim predjelima planine Papuk sve do spomen obilježja. Svi okupljeni mogli su uživati u prekrasnim vidicima te prolazeći prosjekama i cestama uživati u prirodi koju nudi Papuk u ovo doba godine.
Poprilično blatni izletnici su došli do spomenika na “Anđinoj baraci” gdje su svi zajedno održali kratku molitvu te zapalili svijeće kako bi odali dužno poštovanje poginulim braniteljima. Krenuvši prema Nevoljašu planinari su morali gaziti poprilično duboko blato te izbjegavati brojne prepreke na stazi.
Kod Planinarske kuće “Jezerce” na Nevoljašu organizatori pohoda PD “Mališćak” iz Velike pripremili su odmor i degustaciju slavonskih proizvoda.
Tom prilikom su se mogli naći tradicionalni kruh i mast s čvarcima te kuhano vino i čaj.
Nakon odmora sudionici pohoda krenuli su u nekoliko pravaca prema automobila. Zajednički zaključak svih planinara je bio da se vidimo i iduće godine.
Tekst i foto: Bruno Horvat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *