[FOTO] Planinari HPD “Sokolovac” Požega nastavili su sezonu da Dilj gori i Ruševačkoj “Iššijadi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Požeški planinari su nakon ljetne stanke nastavili su planinarsku sezonu s prekrasnim izletom na Dilj goru te gastro manifestaciji koja se održava po četvrti put u Ruševu poznatoj “Iššijadi”.
Već po ustaljenoj tradiciji planinari su se okupili kod “Ćire” u Požegi te krenuli put sela Ruševa u Čaglinskoj općini. Prije početka izleta domaćini su planinare ponudili izabranim pićima ovoga kraja te prigodnim osvježenjima. Planinare su pozdravili te zahvalili se na dolasku predsjednica udruge Put
istina i život Andrijana Plavi i voditelj sekcije Ruševo HPD-a “Sokolovac” Požega Željko Emić te iskazali zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.

Predsjednik HPD “Sokolovac” Požega Bruno Horvat tom prigodom je rekao da je ovo druga godina kako se organizira ovaj planinarski pohod a sve u cilju promocije ovoga kraja Dilj gore te same gastro manifestacije koja okuplja brojne izletnike i posjetitelje. Nakon zajedničkog fotografiranja krenulo se na stazu koja je prolazila najljepšim predjelima ove gore. Vrijeme je bilo sunčano bez vjetra tako da su planinari mogu uživati u svakome trenutku svoga izleta.
Prolazeći brojnim puteljcima, stazama te livadama izletnici su se redovno okrepljivali brojnim samoniklim voćem. Nakon dva sata hoda planinari su došli do vidikovca iznad Sovskog jezera gdje se pruža prekrasan pogled na Požešku dolinu i njenu okolicu. Došavši na Sovsko jezero planinari su vrijeme iskoristili za fotografiranje i osvježenje iz ruksaka uz tradicionalnu planinarsku hranu i pića. Vidno zadovoljni planinari su krenuli nazad prema Ruševu gdje su prolazili kroz šume i polja koja su nekada mještani obrađivali međutim danas zjape prazna i čekaju neka druga bolja vremena.

Cijelim putem planinarska družina vrijeme je kratila veselom pjesmom te šalama i upadicama. Vrativši se na manifestaciju umorni ali vidno zadovoljni planinari su obišli natjecatelje i sadržaje koji se nude. Za kraj izleta svi su si dali oduška te probali gastro specijalitete ovoga kraja patke i piliće s ražnja te nadaleko poznati pileći paprikaš koji se tradicionalno priprema na ovoj manifestaciji.
Zabava se nastavila do kasnim poslijepodnevnih sati uz Tamburaški sastav Srce bećarsko. Manifestacija je održana u spomen na branitelje poginule u Domovinskom ratu s prostora župe Ruševo Stipu Kovačevića, Zdenka Fržuljevića, Zorana Petrovića i Dragu Kneževića dok su pokrovitelji bili Ministarstvo hrvatskih branitelja i općina Čaglin.
Vodič ovog odličnog izleta je bio Josip Jelić vrsni poznavatelj Ruševačkog kraja i okolice.
Tekst i foto: Bruno Horvat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *