[FOTO] Pobjednici 49. Zlatnog glasa Zlatne doline Marianna Ilkiv i Divne godine

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Sinoć je u Kaptolu održan 49. Međunarodni festival tamburaških pjesama “Zlatni glas Zlatne doline” na kome su predstavljene 23 nove skladbe. Na samom početku, dupkom punoj športskoj dvorani dobrodošlicu je poželio načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić. Zbog velikog interesa i posjećenosti, načelnik Pavičić konstatirao je da će se vjerojatno morati mijenjati lokacija održavanja 50. jubilarnog festivala Zlatni glas Zlatne doline koji će se održati sljedeće godine. “Želim vam svima da se lijepo provedete večeras, da napunite srca i dušu s lijepom glazbom i ponesete tople uspomene s ovog našeg 49. festivala Zlatni glas Zlatne doline. Izvođačima želim puno uspjeha i neka pobjedi najbolji” – rekao je Pavičić.

Festival se održao u organizaciji Općine Kaptol i Turističke zajednice Zlatni Papuk te pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, a pobjednik festivala nastupa na završnoj večeri Zlatnih žica Slavonije u Požegi, dok drugoplasirani po odluci stručnog žirija nastupa na polufinalnoj večeri spomenutog najpoznatijeg tamburaškog festivala u Hrvatskoj.

Festival Zlatni glas Zlatne doline otvorila je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić: “Slavonci su oni koji su se s glazbom rađali i umirali, glazba je ono što oplemenjuje čovjeka pa je i tradicija koja ovdje traje 49. godina dokaz upravo toga. Želim nam svima jednu ugodnu večer, organizatorima čestitam na organizaciji i vidimo se nagodinu na jubilarnom 50. festivalu Zlatni glas Zlatne Doline u Kaptolu”.

Stručni žiri u sastavu Vojislava Temunovića, profesora glazbe i umjetničkog direktora Festivala bunjevačkih pisama, Ane Šmitpeter, profesorice i voditeljice Kaptolačkog tamburaškog orkestra, Valentina Petranovića, profesora u Glazbenoj školi Požega, Tihomira Šmitpetera, dugogodišnjeg glazbenika i učitelja te Jelenka Topića, glazbenog urednika i koordinatora programa festivala, rekao je kako su titulu Zlatnog glasa Zlatne doline zaslužili Marianna Ilkiv, ukrajinska pjevačica iz Gospića i Tamburaški sastav Divne godine sa skladbom Zašto se lažemo.

Drugo mjesto osvojio je Marko Križanović uz pratnju Tamburaškog sastava Misija sa skladbom Naša noć, a trećeplasirani je Tamburaški sastav Ambar sa skladbom Moj ambare. Najveći broj glasova publike dobio je Luka Samardžić koji je uz pratnju Kaptolačkog tamburaškog orkestra izveo skladbu Nemoj ženo, druga nagrada publike pripala je Tamburaškom sastavu Oraji sa skladbom Idu dani, a treća Ivici Petraviću koji je izveo skladbu Zora je svanula.

Trodnevna manifestacija Tambura za dušu završava se smotrom folklora Šokačko se kolo vije, a Općina Kaptol jamči i nastavak njegovanja tamburaške glazbe. Odmah po zatvaranju festivala, najavljen je i novi te je Dario Lončarević, predsjednik Općinskog vijeća Općine Kaptol otvorio natječaj za nove skladbe koje će se izvoditi na jubilarnom pedesetom Zlatnom glasu Zlatne doline.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)