[FOTO] Pobjednik 16. Fišijade u Pleternici je Josip Kitanović iz Velike Kopanice

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U organizaciji Udruge Pleternički čoraci, a uz podršku Grada Pleternice te Turističke zajednice Grada Pleternice, održana je 16. po redu, Fišijada u Pleternici. Manifestacije je okupila čak 41. majstora u pripremi fiša, što je zasigurno jedna od najvećih, ako ne i najveća brojka natjecatelja na jednoj od fišijada u Požeško-slavonskoj županiji. Dok su fiš majstori nadgledali svoje kotliće, svi posjetitelji mogli su uživati u šaranu s rašlji ili fišu, kao i raznovrsnom izboru pića, a za dobru atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Zlatna dolina. Kako je gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić naglasila, povećali su količinu pečenog šarana na rašljama te su pripremili čak tonu, pošto je to zaista specijalitet po kojemu je Fišijada u Pleternici postala poznata. Osim mnogobrojnih posjetitelja, manifestaciju je posjetio i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, kao i direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice Ivana Ketović Marjanović.

Najbolji u pripremi fiša bio je Josip Kitanović iz Velike Kopanice. Pobjedniku 16. Fišijade u Pleternici pehar je uručila gradonačelnica Marija Šarić. Drugo mjesto osvojio je dugogodišnji natjecatelj Branko Milković iz Blacka, a treće mjesto zauzeo je Mato Radičević iz Male Kopanice.

Na prostoru pokraj Fišijade održavao se Nogometni kup grada Pleternice, a koji je okupio nekoliko ekipa te je i tamo bila odlična atmosfera. Pobjedu na Kupu odnijeli nogometaši Nogometnog kluba Slavija Pleternica.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)