[FOTO] Početnici Slavonije osvojili 12. Memorijalni nogometni turnir Drago Ribić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


POŽEGA – Na pomoćnom terenu Nogometnog kluba Požega na Sportsko – rekreacijskom centru danas je održan 12. Memorijalni nogometni turnir “Drago Ribić za kategoriju početnika (igrači rođeni 2012. godine i mlađi) – prenosi Požeški športski savez.

Ekipe su trebale biti raspoređene u dvije skupine po 4 ekipe, ali kako ekipa NK Kutjevo nije došla na turnir, u jednoj skupini je bilo 4, a u drugoj 3 ekipe.

Nakon prvog kruga po skupinama odigrane su utakmice za konačni plasman. Pobjednici skupina igrali su za 1. mjesto, drugoplasirane ekipe za 3. mjesto, a treći u skupinama za 5. mjesto.

U susretu za 5. mjesto Slavija (Pleternica) je svladala Mladost (Pavlovci) rezultatom 6:3. Treće mjesto osvojio je Papuk (Velika) koji je rezultatom 4:1 pobijedio Slavoniju 2. U finalu je ekipa Slavonije rezultatom 4:1 bila bolja od Požege.

Četiri najbolje ekipe nagrađene su peharima i medaljama koje su im uručili glavni tajnik Požeškog športskog saveza Željko Mitrović i voditelj omladinskog pogona Nogometnog kluba Požega Milan Krmar koji je bio Dragin trener u juniorima i seniorima Slavonije. Sve ekipe također su dobile i priznanja za sudjelovanje.

Najbolji pojedinci turnira dolaze iz pobjedničke ekipe. Najbolji strijelac je Nikola Černušak sa 8 postignutih pogodaka. Za najboljeg vratara izabran je Marin Garbin dok je za najboljeg igrača 12. Draginog memorijala proglašen Emanuel Đaković.

Za pobjedničku ekipu igrali su Marin Garbin, Lukas Nenadić, Jan Špiranec, Mate Brekalo, Stjepan Đurić, Jan Pandžić, Miro Soldo, Nikola Černušak, David Čakalić, Mihael Majstorović i Emanuel Đaković, a vodili su ih treneri Mario Raguž i Štefo Odobašić.

Sve utakmice turnira su dobro vodili mladi požeški suci Ivano Matijević i Antonio Perić. Organizator turnira je Požeški športski savez, suorganizatori NK Slavonija i NK Požega, a pokrovitelj Grad Požega. Na 13. Ribićevom memorijalu koji će se održati 2023. godine nastupit će igrači rođeni 2013. godine i mlađi.

REZULTATI UTAKMICA :

Skupina 1

Mladost – Kaptol 0:0

Slavonija – Papuk 1:0 (Stjepan Đurić)

Papuk – Kaptol 1:0 (autogol)

Slavonija – Mladost 5:0 (Nikola Černušak 3, Jan Pandžić, David Čakalić)

Mladost – Papuk 0:2 (Luka Jurčić, Stjepan Pavlović)

Kaptol – Slavonija 0:9 (Nikola Černušak 4, Stjepan Đurić 3, Mihael Majstorović 2)

Skupina 2

Slavija – Slavonija II 3:3 (Rafael Šugić, Filip Kresovljak, Iva Đukić / Gabrijel Herijan, Iskon Paulić, Edita Resanović)

Požega – Kutjevo 3:0 bb

Slavonija II – Kutjevo 3:0 bb

Slavija – Požega 1:4 (Rafael Šugić / Marko Mautner 2, Josip Ćorluka, Ivano Miličević)

Požega – Slavonija II 1:1 (Marko Mautner / Šimun Botički)

Kutjevo – Slavija 0:3 bb

Utakmica za 5. mjesto :

Mladost – Slavija 3:6 (Šimun Čiček 3 / Iva Đukić 2, Filip Kresovljak 2, Rafael Šugić 2)

Utakmica za 3. mjesto :

Papuk – Slavonija II 4:1 (Stjepan Pavlović 3, Josip Đaković / Noa Samarđija)

Finale :

Slavonija – Požega 4:1 (Emanul Đaković, Nikola Černušak, Mihael Majstorović 2 / Marko Mautner)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *