[FOTO] Policijski službenici u Lipiku prezentirali svoj rad i opremu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U srijedu 20. rujna 2023. godine u Lipiku u okviru manifestacije „Prezentacija žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite“ policijski službenici su nazočnim učenicima i građanima  prezentirali rad policije te izložili uređaje i opremu koje policija koristi u svakodnevnom radu.

Djelatnici kriminalističke policije su prezentirali postupak pronalaženja i izuzimanja tragova na mjestu događaja (rad na mjestu događaja sa „Crime lite 2“ svjetiljkom, daktiloskopski kofer sa prašcima i folijama za izuzimanje tragova papilarnih linija, postupak daktiloskopiranja osoba, rad sa elektrostatskim podizačem prašnjavih otisaka i sl.) te foto i video opremu za dokumentiranje mjesta događaja.

Također su policijski službenici prevencije na svom štandu dijelili letke i promovirali svoje aktivnosti, dok su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu izložili  minsko eksplozivna sredstva, te podsjetili građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“.

U tradicionalnoj biciklističkoj utrci je sudjelovao velik broj djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koji su imali i mogućnost „registrirati“ svoje bicikle kod policijskih službenika – prenosi PU požeško-slavonska.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)