[FOTO] Položen kamen temeljac za izgradnju zapadne tribine na igralištu Nogometnog kluba Slavonija

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Na radost „Plavih s Orljave“ i svih ljubitelja nogometa, položen je kamen temeljac za izgradnju zapadne tribine na igralištu Nogometnog kluba Slavonija. Nositelj projekta vrijednog 3,75 milijuna eura je Grad Požega, a njegovim završetkom realizirat će se 610 sjedećih mjesta, uključujući 98 mjesta u svečanoj loži – prenosi Požeško-slavonska županija.

Također, u veljači prošle godine završeni su radovi na uređenju terena s umjetnom travom Nogometnog kluba Slavonija. Grad Požega financirao je pripremne radove za izgradnju nogometnog igrališta, dok je umjetna trava donacija Hrvatskog nogometnog saveza.

– Ovim putem zahvaljujem Gradu Požegi i Hrvatskom nogometnom savezu koji su u prvoj fazi pripomogli izgradnju pomoćnog terena i nadamo se da će do kraja godine biti gotove i tribine i glavni teren kako bi kroz dvije godine sve bilo gotovo što će biti na ponos i nama klubu i Gradu Požegi – rekao je Tomislav Čabraja, predsjednik Nogometnog kluba Slavonija.

Gradonačelnik Željko Glavić istaknuo je kako je ovo za Požegu uistinu jedan veliki dan.

– Davno, još kao liječnik Nogometnog kluba Slavonija slušao sam kako treba srušiti ovu zapadnu tribinu i napraviti novu, prošlo je nekoliko desetljeća, došla je tuča i napravila ono što mi nismo, a što je bilo poticaj da se krene u izgradnju nove tribine. Ali ne samo tribine, to je bio poticaj da se na ovome mjestu kojega Požežani doživljavaju nogometnim centrom našega grada napravi jedan sportski kompleks Nogometnog kluba Slavonija koji će dobiti primjerene uvjete za razvoj nogometa kao najprestižnijeg sporta u cijeloj Hrvatskoj. Veselimo se ovim radovima koji su krenuli s početkom godine i koje namjeravamo završiti do kraja godine – rekao je Glavić.

Uz domaćine, predstavnike Grada Požege i predstavnike Nogometnog kluba Slavonija, polaganju kamena temeljca prisustvovali su i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini pri Hrvatskom olimpijskom odboru Hrvoje Balen, predsjednik Sportske zajednice Požeško-slavonske županije Vlado Drkulec, predsjednik Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije Drago Lucić, predsjednik Požeškog sportskog saveza Nino Abramović, tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović, županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić sa zamjenikom, gradonačelnici s područja Požeško-slavonske županije te predstavnici odgojnog, sportskog, kulturnog, društvenog i gospodarskog života Grada Požege.

Podsjetimo, stara zapadna tribina koja se koristila punih 67 godina oštećena je u nevremenu koje je pogodilo Požeško-slavonsku županiju krajem lipnja 2021. godine, kada je požeško-slavonska županica Antonija Jozić donijela Odluku o proglašenju prirodne nepogode.

– Svjedočimo danas velikom događaju kojega su sanjale brojne sportske generacije prije nas i ovom prilikom vama gradonačelniče, cijeloj gradskoj upravi i naravno Nogometnom klubu Slavonija čestitam na ovom velikom koraku, na ovoj velikoj hrabrosti jer znamo da je Grad Požega – grad sporta. Velika ulaganja u sportsku infrastrukturu bila su i u proteklim godinama, velika će biti i u budućem periodu jer je najavljena i izgradnja atletskog stadiona koji će biti prvi takav u Požeško-slavonskoj županiji, najavljuju se i izgradnje novih sportskih dvorana, ne samo na području Požege, nego i diljem županije i na tome iskrene čestitke svima koji na bilo koji način pridonose da i cijela županija i Grad Požega budu županija i grad sporta. Sport je bitan i za razvoj naše djece, ali i u o onome drugome, a to je nacionalni duh i identitet i nešto na što su Hrvati ponosni jer osim nogometa, Hrvatska je uistinu sportska nacija. Nadam se da se vrlo brzo vidimo na otvorenju i da će se vrlo brzo Nogometni klub Slavonija vrati na svoj prostor kojim se ponose sve Požežanke i Požežani – rekla je Jozić.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić iskazao je zadovoljstvo inicijativom Grada Požege da ulaže u sportsku infrastrukturu, poslavši poruku da su na području Slavonije rođeni veliki nogometaši.  

– U više navrata sam s gradonačelnikom razgovarao i kada je najavio, nisam niti sumnjamo da će krenuti u ovu investiciju poznajući njega još od prijašnjih dana, a poglavito zato što voli sport i voli nogomet. Od prvog trenutka kada sam postao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza istaknuo sam posebne odnose saveza s gradonačelnicima, načelnicima i županima, ne iz političkog konteksta, nego iz činjenice da bez njihove podrške i ulaganja nećemo imati bolju infrastrukturu. Pokazatelj je da se u protekle u dvije, tri godine infrastruktura poboljšava na području Republike Hrvatske. Područje Slavonije je uistinu iznjedrilo brojne velike nogometaše i vjerujem da će u budućnosti ovdje nicati novi veliki igrači koji će igrati u hrvatskim i stranim klubovima i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji – rekao je Kustić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)