[FOTO] Posljednju večer Devetnica Gospi od Suza predvodio nadbiskup Dražen Kutleša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“U malom gradu Pleternici u požeškom kraju, u spomen na događaj u Siracusi velečasni Ljudevit Petrak, 1955. održao je prvu devetnicu Gospi od Suza, a posljednje večeri, 31. kolovoza, s upaljenim svijećama krenula je procesija… Od tada misne večeri ispunjene mirom i blagoslovom svake godine okupljale su sve više vjernika, pa je sirakuški biskup je 1958. pleterničkoj župi darovao blagoslovljenu sliku Gospe od Suza i vatu kojom je dotaknut čudotvorni reljef, a pedeset godina nakon prve procesije Pleternica je proglašena svetištem Gospe od Suza.”

Jučer su na blagdan Gospe od Suza, Marijini štovatelji hodočastili u Svetište Gospe od Suza. Središnje euharistijsko slavlje počelo je u 19.00 sati, a zajedništvo s dijecezanskim biskupom predvodio je msgr. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup i metropolit, predsjednik HBK-a. Na svršetku misnog slavlja uslijedila je predivna služba svjetla, hvala i molbenica Isusovoj Majci, kao i procesija s likom Gospe od Suza.

Posljednjoj večeri Devetnica Gospi od Suza, nazočili su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Luka Čirko, načelnici općina i brojni drugi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *