[FOTO] Posljednju večer Devetnica Gospi od Suza predvodio nadbiskup Dražen Kutleša

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


“U malom gradu Pleternici u požeškom kraju, u spomen na događaj u Siracusi velečasni Ljudevit Petrak, 1955. održao je prvu devetnicu Gospi od Suza, a posljednje večeri, 31. kolovoza, s upaljenim svijećama krenula je procesija… Od tada misne večeri ispunjene mirom i blagoslovom svake godine okupljale su sve više vjernika, pa je sirakuški biskup je 1958. pleterničkoj župi darovao blagoslovljenu sliku Gospe od Suza i vatu kojom je dotaknut čudotvorni reljef, a pedeset godina nakon prve procesije Pleternica je proglašena svetištem Gospe od Suza.”

Jučer su na blagdan Gospe od Suza, Marijini štovatelji hodočastili u Svetište Gospe od Suza. Središnje euharistijsko slavlje počelo je u 19.00 sati, a zajedništvo s dijecezanskim biskupom predvodio je msgr. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup i metropolit, predsjednik HBK-a. Na svršetku misnog slavlja uslijedila je predivna služba svjetla, hvala i molbenica Isusovoj Majci, kao i procesija s likom Gospe od Suza.

Posljednjoj večeri Devetnica Gospi od Suza, nazočili su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, ravnatelj Uprave za tržište rada i zapošljavanje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Luka Čirko, načelnici općina i brojni drugi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)