[FOTO] Povodom 115. Obljetnice Hrvatske Knjižnice i čitaonice Pleternica održana konferencija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je u Interpretacijskom centru Terra Panonica održana prigodna konferencija pod nazivom “Knjižnice u funkciji turizma”.
Konferencija je održana povodom 115 godina rada Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica i to na Svjetski dan turizma.

Na konferenciji su se uvodno gostima obratili ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica Franjo Novak i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić. Konferenciji su prisustvovale i dvije ugledne osobe iz Zagreba i to glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu prof. dr. sc. Ivanka Stričević te dr. sc. Sofija Klarin Zadravec, pomoćnica za djelatnost nacionalne knjižnice Republike Hrvatske.
Franjo Novak dugogodišnji je ravnatelj, veliki gospodin, intelektualac, znalac i prije svega čovjek. Ovom prigodom mu čestitamo ovu veliku obljetnicu institucije koju godinama predano, stručno i s ljubavlju vodi ka napretku i budućnosti.
U svom obraćanju gospodin Franjo zahvalio je brojnim osobama koji su na razne načine pomogli djelovanje i rad Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica kroz sve ove godine, a neki od njih su i bivši saborski zastupnik Franjo Lucić, njemu su posvećene posebne zasluge jer je “udario temelje” ove moderne zgrade kakva je danas. Zahvalio je Franjo i županici Antoniji Jozić, ali i gradonačelnici Mariji Šarić s kojom ima odličnu suradnju.

Na današnjoj konferenciji održana su brojna predavanja i to: Aleksandra Šutalo (Knjižnica kao destinacija), Krunoslav Matešić ( Kaptol 1221. – 2021. Monografija u prilog unapređenja turističkog razvoja općine, županije i naše Slavonije), Klaudija Mandić (Vinkovci – grad koji voli knjigu) Snježana Boranić Živoder (Kulturni turizam u Slavoniji), Silvija Šokić ( Gradska knjižnica Našice u funkciji promocije grada ), Ismea Meić ( Gradska knjižnica Paromlin kao novi simbol Zagreba) Merien Hadrović i Ivana Turk (GISKO na turističkoj karti grada i županije), Ružica Bobovečki (Kultura i uloga knjižnice u funkciji kulturnog turizma), Monika Lucić Fider ( Gradska knjižnica Pakrac – turistički potencijal za budućnost).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *