[FOTO] Požega je domaćin Nacionalne izložbe pasa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Izložba je privukla i veliki broj Požežana koji su došli vidjeti 85 različitih vrsta pasmina.
Kako je i najavljeno prošloga jedna u emisiji “Jutro s Matkom“, danas je održana Nacionalna izložba pasa u parku pokraj Orljave u Požegi. Požega je domaćin ovakve vrste izložbe nakon 22 godine, a vlasnici čak 241 prijavljenog psa iz ukupno devet država, borave ovdje tijekom vikenda. Izložba je privukla i veliki broj Požežana koji su došli vidjeti 85 različitih vrsta pasmina – prenosi Radio Vallis Aurea.

“Do 15. kolovoza je prijavljen 241 pas koji će se izlagati na izložbi. Oni su svrstani u pasmine, tih 241 pas je iz 85 različitih pasmina pasa. Oni će biti ocjenjivani od strane četiri ovlaštena kinološka sudca, to su dame Nives Medunjanin Božičević i Jasminka Knežević, te sudci Dalibor Pešutić i Zlatko Kraljić. Svatko od njih ima svoj ring, ima ograđeni prostor u koji se uvode jedan po jedan pas i eksterijerno ocjenjuju.“ – rekao je dr.vet.med Hrvoje Korov prilikom gostovanja u emisiji “Jutro s Matkom“.

Veliki broj izlagača je iz Hrvatske, no neki od njih dolaze u Požegu iz čak osam europskih zemalja.
„Dakle to je izložba pasa gdje se ocjenjuje njihov izgled, odnosno sudci procjenjuju koliko je pas izgledom bliže ili dalje zamišljenom idealnom standardu kojeg je propisao Kinološki savez zemlje odakle ta pasmina dolazi. Ovo je nacionalna izložba pasa i velika većina uzgajivača i izlagača je iz Hrvatske, međutim, imamo i izlagače iz još osam europskih zemalja. Iz Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Slovačke, Švedske, Švicarske i susjedne Bosne i Hercegovine, tako da trebalo bi biti zanimljivo.“

„Službeni protokol nacionalnih izložbi pasa je da pobjednici dobivaju pehare, dobivaju kako mi to kažemo „rozete“. Također, službeni sponzor ove izložbe je pripremio vreće hrane za pse kao nagrade za pobjednika.“ – rekao je Hrvoje.
FOTO: Tena Protić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika