[FOTOGALERIJA] U Požegi obilježen Dan bez poginulih u prometu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U periodu od 16. do 22. rujna 2022. godine u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL održavaju se Dani sigurnosti u prometu, pod geslom „Ostani živ i spasi živote“.
 
Cilj samoga projekta „Dani sigurnosti u prometu“ je preventivno-represivnim aktivnostima smanjiti broj smrtno stradalih osoba u prometu na razini Europe – više o samom projektu rekli su Mario Matijević i Nikolina Janković.
 
U  svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske  pa tako i na području PU požeško-slavonske dana 21. rujna 2022. se obilježava Dan bez poginulih u prometu i provode pojačane preventivno-represivne aktivnosti policije s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policijskih službenika i potrebne tehnike.
 Uz nepropisnu brzinu kretanja, distrakcije vozača jedan su od najčešćih uzroka sudara.
 
Na području PU požeško-slavonske u protekloj 2021. zabilježene su ukupno 533 prometne nesreće u kojima je stradalo 165 osoba od čega je pet smrtno, 31 teško i 129 lakše ozlijeđeno, dok je u prvih osam mjeseci ove godine zabilježeno ukupno 366 prometnih nesreća u kojima je stradalo 119 osoba dvoje smrtno, 36 teško i 81 lakše ozlijeđeno.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *