[FOTO] Požega uskoro domaćin 1. Festivala “Slavonski KaFe”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je u Gradskom kazalištu Požega održana konferencija po pitanju najave i predstavljanja prvog Festivala “Slavonski KaFe”. Ovaj festival okuplja pet slavonskih kazališta i to Kazalište Virovitica,  Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci,  Dječje kazalište Branko Mihaljević Osijek, Hrvatskog narodno kazalište Osijek te Gradsko kazalište Požega kao ovogodišnji domaćin.
Cilj je da ovaj festival svake godine bude u drugom gradu, ali i da se broj kazališta ovog festivala iz godine u godinu povećava. Dodjeljivat će se četiri nagrade – za najbolju predstavu po izboru publike, najbolju predstavu po izboru žirija, te nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu. Festival će trajati od 15. – 22. listopada 2022. godine.
Cijena ulaznice su simboličnih 25kn za dječje predstave i 30kn za večernje predstave.

Program su danas predstavnicima medija predstavili: ravnateljice Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović, ravnatelj Kazališta Virovitica Tomislav Pintarić, ravnatelj Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ Vinkovci Zdenko Rečić, trenutni zamjenik ravnatelja Dječjeg kazališta Branko Mihaljević u Osijeku Vladimir Ham koji je ujedno novoizabrani intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, aktualna intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja.
Prigodnim riječima obratila se i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *