[FOTO] Požeški Moto klub Tsunami ni jaka kiša nije spriječila da dođu u Vukovar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Povodom obilježavanja trideset i prve godišnjice Sjećanja na žrtvu Vukovara, Moto Klub „Korčula“ u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz čitave Hrvatske, organizira tradicionalnu karavanu od Prevlake do Vukovara.
Petnaesta po redu karavana pod sloganom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ krenula je u nedjelju, 13. studenog iz Smokvice, a završit će u petak 18. studenog u Vukovaru. Stotinjak motorista se ukrcalo na trajekt kako bi s kopna nastavili svoju petodnevnu etapu, a na putu od Prevlake do Vukovara svaki dan im se priključuju novi motoristi. Putem odaju počast poginulim braniteljima paljenjem svijeća na brojnim usputnim spomen-obilježjima, jedno od njih bila je i Požega te su kod spomen obilježja na Trgu 123. brigade zapalili svijeće i pomolili se. Dolazak u Požegu bio je planiran oko 17:00 sati, no zbog jake kiše, u Požegu su ušli tek oko 19:20 sati.

Sljedećeg jutra, oko 8:00 sati karavana je krenula dalje prema Vukovaru. Među tristotinjak motora, priključilo se i desetak njih iz požeškog MK Tsunamia i njihovih prijatelja. Požežanka i članica MK Tsunami Marija Vujić, s karavanom je krenula s Korčule pa sve do Vukovara.
Pitali smo predsjednika MK Tsunami Roberta Krstanovića za komentar te nam je rekao sljedeće: “Jučer kiše nije bilo, danas je padala cijeli dan. Nismo nikad pokisli kao danas, ali to je sitnica prema onome što su žrtve kojima smo se išli pokloniti i zahvaliti prošle u Domovinskom ratu. Njihov doprinos se nikad neće i ne smije zaboraviti. Hvala im na svemu”.
Na naše pitanje hoće li tradiciju nastaviti i na godinu, odgovor je bio kratak: “Naravno”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *