[FOTOGALERIJA] Predstavljena monografija Gradska knjižnica Požega / Nova zgrada, nova knjižnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je u Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega održano predstavljanje monografije Gradska knjižnica Požega / Nova zgrada, nova knjižnica. Predstavljanje monografije održano je povodom obilježavanja dvije godine rada novouređene Gradske knjižnice Požega. Monografija se rasprostire na više od 300 stranica i sastoji se od tri sadržajne cjeline. Cjeline su podijeljene na temu obnove i dogradnje zgrade, razvoj koncepta nove knjižnice i predstavljanje odjela, galerije i dvorane.

Autori članaka u monografiji su arhitekt Boris Vučić Šnaperger, pročelnik Konzervatoskog odjela Ministarsva kulture i medija u Požegi Žarko Španiček, djelatnice Gradske knjižnice Požega: Dijana Klarić, Mirjana Franculić, Bernarda Pirović, Ivana Maričević, Inga Devčić, Mirna Obradović i Snježana Poljak, a glavna urednica publikacije je Aleksandra Šutalo

Dupkom punoj Galeriji svjetlosti, obratili su se ravnateljica Gradske knjižnice Požega Aleksandra Šutalo, načelnica Sektora za arhivsku, knjižničnu i muzejsku djelatnost Uprava za arhive, knjižnice i muzeje Jelena Glavić-Perčin i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

“S osobitim ponosom i zadovoljstvom i danas sam ovdje među vama, povodom predstavljanja Monografije nakon dvije godine rada knjižnice u novim, suvremenim uvjetima. Nakon opsežnog zahvata koji je trajao 15-ak godina, kada je knjižnica nakon toliko godina Knjižnica je obnovljena i rekonstruirana, a dobila je ovaj današnji izgled.  Prihvatio sam nekako kao dokaz da je sve ono što se događalo tijekom tih 15 godina, vrijedilo. Ovo nije jedna lijepa zgrada koja je napravljena kao moderna knjižnica, nije samo ogroman trud i znanje ljudi koji su to radili, ovo je danas jedan prestižni kulturni, društveni centar grada Požege. Ova knjižnica je dobila svrhu, ona služi ovom gradu i građanima i to na najljepši mogući način.
drago da se u toj monografiji našao dio koji je vezan za obnovu, a koji su priredili Boris Vučić Šneperger i Žarko Španiček. Draga Aleksandra, Marijana, Ivana, Diana, Mirna, Bernarda, Snježana i Inge, vi ste u ovom drugom dijelu u ovog knjizi zapravo udahnule ono što i očekujemo, a to je taj život tijekom ove dvije godine. Doista ste to lijepo napravili i hvala vam na tome, ovo je dokument koji ostaje i koji će služiti u sagledavanju povijesti grada Požege. Recenzentice Dunja Marija Gabriel i Ljiljana Vugrinec su doista svojim izabranim stručnim riječima stavili pečat na ovu monografiju, dali joj dodatnu vrijednost. Svima skupa zahvaljujem na ovoj Monografiji, to je još jedan doprinos čuvanju tradicije Požege za buduće generacije.“ – rekao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Prisutnima su se obratile i djelatnice Gradske knjižnice Požega, Dijana Klarić, Mirjana Franculić, Bernarda Pirović, Ivana Maričević, Inga Devčić, Mirna Obradović, Snježana Poljak te Aleksandra Šutalo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *