[FOTO] Prijem lovaca kod županice Jozić i euharistijsko slavlje povodom sv. Huberta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Povodom obilježavanja blagdana svetog Huberta, nebeskog zaštitnika svih lovaca, županica Antonija Jozić organizirala je prijem predstavnika lovačkih društava s područja županije, članica Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. Uz predstavnike lovačkih društava. Prijemu su nazočili i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović i dopredsjednik Saveza Denis Milošević.

„Hvala na prilici da se drugu godinu zaredom okupimo ovdje u Požegi i na neki neposredan način razgovaramo o lovstvu Požeško-slavonske županije. Od srca bih vam se željela, zajedno sa svojim zamjenikom Ferdinandom Trohom, zahvaliti na svim aktivnostima koje činite u svojim lovačkim društvima na području cijele naše županije. Brojna su lovačka društva koja imaju brojna članstva i brojnu infrastrukturu kojom upravljaju, lovišta za koja ste zaduženi, provodite sve one mjere iz lovnogospodarske osnove, a već neke i obnavljamo u posljednjih godinu dana. Hvala na svemu što činite i u zaštiti divljači te zaštiti bio raznolikosti naših šuma. Na upravljanju tom infrastrukturom koja je zaista brojna i koja zahtjeva održavanje i ulaganje, nadam se da smo kao Županija, zajedno s Gradovima i Općinama, na neki način vama i podrška u realizaciji svih vaših aktivnosti.

„Hvala vam što lovni turizam na području naše županije iz godine u godinu sve više raste i sve je nekako primjetniji. Isto tako, velika zahvala našem Županijskom lovačkom savezu na svim ulaganjima u infrastrukturu lovačkog strelišta u Bzenici, na kojemu se već dugi niz godina s ponosom održavaju kup natjecanja, županijska natjecanja, a naravno ono na što smo najponosniji je državno natjecanje nedavno održano u rujnu. Čula sam neke nove planove vezano za natjecanja, da budemo domaćin i u budućnosti, ja bih uistinu bila sretna da do toga dođe. Kada bi se to dogodilo, pokazalo bi nam dodatno da sve što radimo, radimo za dobrobit ove županije. Sigurna sam da uz sve te vaše aktivnosti i podršku koju pružate, za sada imamo sreću da afrička svinjska kuga nije došla na područje Požeško-slavonske županije. Duboko se nadam da niti neće doći. Hvala još jednom na svemu, neka vas sve čuva vaš nebeski zaštitnik sveti Hubert.“ – rekla je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Predsjednik Lovačkog saveza Branko Bertelović se u uvodnom govoru zahvalio županici Jozić na današnjem prijemu te potvrdio buduća ulaganja u infrastrukturu i planove za nova domaćinstva pri važnim lovačkim natjecanjima.


„Želim svima sretan blagdan svetog Huberta, zaštitnika svih lovaca!. Želim nam svima dobru kob, da nastavimo kako smo do sada radili. U sprječavanju afričke svinjske kuge da poštujemo sve odredbe i da naša županija ostane čista od te pošasti koja je poharala veći dio naših županija. Vama se županice Jozić zahvaljujem na svemu, u ime svih nas, što nas ugostite i što za nas uvijek nađete vremena, što nas podupirete kroz sredstva i natječaje. Isto tako vam se zahvaljujem i na našim razgovorima i dogovorima, da bi za iduću godinu išli s pomoći prema lovoovlaštenicima sa sredstvima, kada smo dogovarali kako to rade druge županije, no o tome jednom drugom prilikom. Ulagat ćemo u infrastrukturu, ići ćemo u proširenje strelišta. Hrvatski lovački savez kandidirao se za grand prix natjecanje u 2024. godini, pojedinačno natjecanje u streljaštvu, a ako to uspije, i mi smo kandidati da budemo domaćini. Dakle, ako sve prođe onako kako treba, na našem strelištu bi bili domaćini Europskog prvenstva u lovnom streljaštvu, što bi dodatno pridonijelo razvoju lovnog turizma u našoj županiji.“ – rekao je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

Naposljetku je Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodio tradicionalno euharistijsko slavlje koje je započelo u 18,30 sati u požeškoj Katedrali za sve članove Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije te društava članica u prigodi spomendana njihova nebeskog zaštitnika svetog Huberta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)