[FOTO] Projekt ”Zaželi za bolje sutra II” – neizbrisivi doprinos olakšanju života starijim generacijama

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas smo posjetili nekoliko djelatnica i korisnika projekta ”Zaželi za bolje sutra II” kako bismo čuli njihova iskustva prije nego što projekt završi 31. srpnja. Iznenadila nas je pozitivna atmosfera koja je vladala među svim sudionicima, ali i osjećaj žaljenja što ovaj dragocjeni projekt mora završiti – prenosi Kutjevački.hr.

Projekt ”Zaželi za bolje sutra II” predstavljao je ključnu podršku starijim građanima, kojima su mnoge svakodnevne aktivnosti bile iznimno otežane. Djelatnice projekta postale su neizostavni dio njihovih života, pružajući im dragocjenu pomoć u obavljanju svakodnevnih zadataka. Korisnici su sada s puno smijeha i topline priznali kako su navikli na svoje djelatnice i kako su im one olakšale život.

Posebno je impresivna bila podrška starijim osobama koje su se osjećale usamljeno i nemoćno u svijetu u kojem su se mnoge stvari promijenile i postale teže za obavljanje. Ovaj projekt pružio im je osjećaj da nisu zaboravljeni te da imaju ljude koji brinu o njihovoj dobrobiti.

Korisnici projekta iskazali su svoje zadovoljstvo djelatnicama riječima: “Nemojte nam ih mijenjati! Naviknuli smo se na njih, i njihov odlazak bit će veliki gubitak za nas. Olakšali su nam odlaske kod doktora, nabavku lijekova, odlazak u trgovinu, obavljanje kućanskih poslova koje više ne možemo samostalno obavljati.” Ove riječi otkrivaju koliko je projekt ”Zaželi za bolje sutra II” postao neophodan za kvalitetan i neovisan život starijih građana.

Očarani smo toplinom i dobrodošlicom koju smo osjetili među korisnicima projekta. Vidjeli smo radost i sreću na njihovim licima, što jasno ukazuje na vrijednost i važnost ovakvih programa koji pružaju pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Na temelju svih prikupljenih informacija, Grad Kutjevo odlučio se ponovno prijaviti projekt ”Zaželi za bolje sutra” na natječaj koji će biti početkom rujna. Ovaj put, cilj je osigurati da projekt traje najmanje tri godine, kako bi se kontinuirano pružala podrška starijim građanima i omogućilo da njihovi životi ostanu obogaćeni i olakšani.

Uz podršku ovakvih projekata, društvo pokazuje da starije generacije nisu zaboravljene te da se brine o njihovim potrebama i dobrobiti. Projekt ”Zaželi za bolje sutra II” je postao primjer kako se jednim plemenitim naporom može stvoriti pozitivna promjena u životima mnogih ljudi, te nadamo se da će njegova provedba i dalje služiti kao uzor drugima da slijede put empatije i brižnosti prema najosjetljivijim skupinama našeg društva.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)