[FOTO] Promovirano 76 novih majstora obrtničkih zanimanja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije danas je promovirano 76 novih majstora u osamnaest obrtničkih zanimanja. Diplome su stekli obrazovanjem i polaganjem ispita pred komisijom, a što im omogućava samostalno vođenje obrta.

Stjecanje ove diplome majstorima omogućuje samostalno otvaranje i vođenje obrta ili vođenje obrta za drugog obrtnika, kao i lakše zapošljavanje, a majstorsko zvanje upisuje se i u radnu knjižicu.
Na današnjoj dodijeli diploma sudjelovali su zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha, dopredsjednica Hrvatske obrtničke komore Jelena Sedlo Ivaniš, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec, predsjednik Udruženja obrtnika Požega Željko Pojer, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Marko Štor.

“Čast mi je da danas promoviramo 76 majstora u 18 zanimanja. Majstori su temelj gospodarskog razvoja pojedine države ili regije što nam zorno govore primjeri iz Europe. Krajem 2022. godine bilo 1239 obrta, 1256 obrtnika od čega 386 žena obrtnika, a muškaraca 870. Ukupno je u obrtima bilo zaposleno 2735 zaposlenika.
Dio majstora kojima se danas uručuje diploma već ima svoj obrt ili poduzeće, ali želim da svi vi koji to još niste napravili osnujete svoj obrt uz poticajne mjere resornih ministarstava i lokalne samouprave te sami nastavite obrazovati nove majstore” – rekao je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec.

Dožupan Ferdinand Troha na početku je čestitao svim majstorima. “Naš grad je grad obrtništva, imamo dugu, lijepu, bogatu povijest obrtništva. Veseli me vidjeti 76 novih majstora u 18 zanimanja. Vjerujem da ćete oplemeniti svojim djelovanjem ovu našu sredinu i da ćete joj dati dodatnu vrijednost i da ćete kvalitetu življenja u našem gradu i našoj županiji dodatno podići. Želim vam puno uspjeha u radu” – ustvrdio je dožupan Troha.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *