[FOTO] Radna akcija vrijednih članova HPD “Sokolovac” Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Prekrasno nedjeljno vrijeme požeški planinari su iskoristili za još jednu u nizu radnu akciju na svom Planinarskom domu “Lapjak” u Velikoj. Ovoga puta na rasporedu je bilo priprema drva za nadolazeću zimu te čišćenja unutarnjeg prostora doma kao i njegovog okoliša. Već po tradiciji planinari su se okupili u Požegi kod “Ćire” te autoposadama su krenuli put Velike.
Nakon prve mirisne jutarnje kave i tradicionalnih planinarskih pića krenulo se na posao.
Jedna ekipa je ostala uređivati unutrašnjost doma dok je druga ekipa krenula na čišćenje vanjskog Wc-a i prostora. Najveći broj planinara se uključio na rezanju drva pomoću motorki i cjepača te uvoženju istih u prostor predviđen za sušenje.

Oko 7 kubika drva je ove godine pripremljeno za zimu što će svakako zadovoljiti potrebe doma te brojne aktivnosti koje društvo ima u planu. Uz dobru atmosferu i puno pošalica planinari su za 4 h uspjeli uspješno odraditi svoj posao i planove koje su imali na početku. Nakon dugo vremena obnovljena je ograda na prednjem dijelu Planinarskog doma koja je zasjala u punom sjaju zahvaljujući brojnim članovima te posebno obitelji Mitrić. Nakon uspješno odrađene akcije članovi su se okupili u PD “Lapjak” na zajedničkom ručku koji je priredio dugogodišnji član Zdenko Miletić povodom odlaska u mirovinu. Uz odličan ručak i vrhunsku kapljicu vrijeme je brzo prolazilo.
Za nezaboravan završetak akcije potrudio se Damir Devčić koji je uz svirku i zvuke harmonike dodatno zagrijao atmosferu nakon čega je krenuo ples i pjesma koji su se nastavili do kasnih poslijepodnevnih sati.
Svim okupljenima se zahvalio predsjednik Društva Bruno Horvat na odrađenom poslu te ljubavi i entuzijazmu koji pokazuju prema društvenim aktivnostima.
Tekst i foto: Bruno Horvat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *