[FOTO] Sigurnost građana nebitna: Ovo su pješački prijelazi u Požegi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Što je pješački prijelaz?
Pješački prijelaz je dio kolničke površine namijenjen za prelaženje pješaka preko kolnika, obilježen oznakama na kolniku i prometnim znakovima obavijesti.
Ako pješački prijelaz nije vidljiv, je li on i dalje onda pješački prijelaz?
S ovakvim osjetljivim stvarima mi se kao medij ne bi nikada trebali baviti, ovo bi trebala biti tema i problematika Grada Požege i pročelnice Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreje Menđel jer sigurnost građanki i građana bi trebala biti visoki prioritet, kažemo trebala bi ali nije!

Jedna od djelatnosti u domeni Upravnog odjela pročelnice Menđel je i: “Uređenje područja Grada Požege obuhvaća poslove izgradnje i održavanje objekata u vlasništvu Grada Požege, prometnica i drugih javnih površina.”
Prema tome prometnice u Gradu Požegi, a samim time i oznake na prometnicama su briga Grada Požege. Te neoznačene prometnice, u ovom slučaju konkretno pješački prijelazi su velika opasnost, kako za naše najmlađe, tako i za naše najstarije sugrađane.
Kako bi ironija bila još veća, jedan od pješačkih prijelaza koji možete vidjeti na dnu članka u galeriji i koji se najmanje vidi u čitavom gradu, udaljen je svega 20-ak centimetara od kuće pročelnice Menđel. To je dovoljan dokaz koliko istu ti problemi “brinu” i kako se ne zamara s istima.
Očito je kao i uvijek do sada kod nas potrebno pričekati da se nešto dogodi da bi “nadležni” reagirali i napravili ono što su davno trebali!

U gradu je započelo označavanje ili laički rečeno farbanje pješačkih prijelaza i već je nekoliko prijelaza “osvježeno”. Ovim tempom se bojimo da će svi prijelazi biti završeni do sljedećih lokalnih izbora. Napomenimo i da je firma kojoj je Grad Požega dao povjerenje za obavljanje istih poslova, odlučila raditi ovaj posao u najvećim mogućim gužvama, ujutro kada ljudi idu na posao i poslijepodne kada idu s posla.
Na “zapadu” se ovakve stvari rade noću, no mi sa “zapadom” nemamo nikakvu poveznicu, dok bi se o “divljem zapadu” dalo razgovarati.
U nastavku pogledajte fotogaleriju pa procijenite postoji li razlog za brigu ili ne:


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *