[FOTO] Silente održao humanitarni koncert za Udrugu “Mali princ”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Sinoć je na prostoru bivšeg atletskog stadiona održan humanitarni koncert za Udrugu “Mali princ”. Sva prikupljena sredstva osigurat će djeci s poremećajem iz spektra autizma nastavak terapija psihosocijalne podrške.
Grupa Silente odrekla se svog honorara zbog “Malog princa”, a priču o njemu možete pročitati u nastavku.

“Ovo je priča o dječaku koji je oduvijek bio drugačiji od ostalih, koji se izdvaja po svojim jedinstvenim odlikama i koji voli kako najbolje zna i umije.
Nazvat ćemo ga Mali princ, ali on stvarno postoji, tu je, među nama! Radi sve isto što i mi pa ga možda na prvu nećete ni primijetiti. Pohađa vrtić ili školu, nastoji usvojiti gradivo iako mu to malo teže ide nego većini, nastoji jesti i ono što mu se ne sviđa, često bezuspješno, ali trudi se, čak se i sam konstantno pokušavao uklopiti u okolinu i biti kao i ostali, sve dok nije shvatio kako je jedinstven i kako se ne mora stopiti s većinom, te kako to što je drugčiji ne mora biti nešto loše, dapače. Ovdje slijedi veliki zaplet priče koji uključuje Silente. Naime, naš Mali princ, veliki je fan spomenutog benda… Tako svaki posjet njihovom koncertu, ma gdje god bio, za Malog princa još je jedna prilika za ispunjenje snova…nevjerojatno je koliko jedan dječak, kojemu povišeni tonovi u svakodnevici smetaju i ometaju senzoriku, može uživati u glazbi ovog jedinstvenog benda na 100 decibela, nevjerojatno je koliko jedan dječak, kojemu gužva, mijenjanje rutine i neki novi prostor stvaraju frustraciju, u ovom slučaju pak, to sve odrađuje s velikim zadovoljstvom i ushićenošću. Naime, kao i u svemu, tako i u slučaju našeg dječaka, motivacija igra ključnu ulogu, a kad voliš svaki ispjevani stih, svaki ton, svaki refren koji akteri naše priče perfektno otpjevaju, onda ćeš prebroditi sve ono što ti stvara stres kako bi uživao u opisanoj harmoniji glazbe.
Zahvaljujući našem dječaku koji je pratio Silente na brojnim koncertima, članovi benda prepoznali su njegovu srčanost, ali i trud i rad naše Udruge čiji je dječak član, i odlučili nas nagraditi skorašnjim posjetom i angažmanom u rodnom gradu.
Ovim putem zahvaljujemo grupi Silente što su se nesebično odrekli svog honorara za dobrobit Udruga “Mali princ” kako bi uskoro održali koncert u Požegi, točnije 22.12.2023.”

Foto: Turistička zajednica Grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *