[FOTO] Suborci ponovno zajedno nakon 32 godine od formiranja slavne 123. brigade HV Požega

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Danas je na Trgu 123. brigade Hrvatske vojske u Požegi započelo obilježavanje 32. godišnjice od od formiranja slavne 123. brigade Hrvatske vojske Požega. Nakon što je svečano odana počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim, nestalim i umrlim Hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade HV, počast je odana i kod spomenika 123. brigade uz Osnovnu školu Julija Kempfa te kod biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana ispred Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Svetu misu u crkvi svetoga Lovre za poginule, nestale i umrle pripadnike 123. brigade predvodio je prepošt požeškog Stolnog Kaptola sv. Petra Ivica Žuljević.

Obilježavanje obljetnice zatim je nastavljeno u Svečanoj dvorani Glorija u Požegi. Na samom početku nazočnima se obratio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, koji je naglasio važnost 123. brigade HV Požega u Domovinskom ratu te ustvrdio da se iskreno nada i veseli, da će se svi zajedno na okupu vidjeti i za tri godine, kada će 123. brigada proslaviti okruglu godišnjicu i to trideset i petu.

O važnosti očuvanja sjećanja na slavne dane i 123. brigadu HV Požega govorio je umirovljeni brigadir Zdenko Farkaš.

 “Drago mi je da smo tu i da se ponovno podsjećamo. Mi ćemo se i dalje nastaviti podsjećati na ono što je bilo, neovisno što drugi ne dolaze i drugima nije interesantno, nama jest. I dalje ćemo dolaziti i ostati vjerni toj ideji jer smatram da buduće generacije trebaju znati, a na nama živima je ostala zadaća da im govorimo” – rekao je umirovljeni brigadir Zdenko Farkaš.

Uz zahvalu hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja, čestitke na obljetnici uputila je izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske i požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

“Prisjetili smo se danas svih onih koji su svoje živote položili u temelje Domovine Hrvatske. Polaganjem vijenaca i molitvom na svetoj misi za sve poginule, nestale i umrle pripadnike 123. brigade, prisjetili smo se svih onih koji danas nisu s nama i koji su devedesetih godina prošloga stoljeća ostvarivali tisućljetni san hrvatskog naroda. San o neovisnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj koji i mi koji smo tada bili djeca, ali i svi prisutni živimo. Možda nismo ni svjesni da u vremenima kojima živimo, živimo trenutke koje su sanjale brojne generacije prije nas pod jarmom razno raznih drugih nacija. Bez obzira na činjenicu da je među nama sve manje i manje hrvatskih branitelja, radi njih koji nas gledaju odozgo trebamo ju nastaviti čuvati i očuvati. Čestitam vam svima 32. obljetnicu osnutka slavne i ponosne 123. brigade i odavde pozdravljamo zapovjednika Crnjca koji nažalost zbog zdravstvenih razloga nije s nama, ali je u mislima uvijek dio ovakvih okupljanja” – rekla je županica Antonija Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *