[FOTO] Svečana dodjela svjedodžbi i nagrada maturantima Poljoprivredno-prehrambena škole

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Iako se glavna zgrada Poljoprivredno-prehrambene škole dograđuje, adaptira i rekonstruira u okviru RCK-a projekata te zbog toga trenutno nisu povoljni uvjeti za organiziranje različitih događanja, svejedno je za maturantice i maturante, kao i svake godine do sada, upriličena svečana dodjela svjedodžbi.
Prekrasnu svečanu dodjelu organizirala je i osmislila profesorica hrvatskog jezika Snjažana Kanižaj Sečkar, a program su vodili: Lorena Grgić, učenica drugog razreda zanimanja prehrambeni tehničar i Nikola Omerović, učenik drugog razreda zanimanja agroturistički tehničar.
Nakon intoniranja hrvatske himne maturanticama i maturantima se obratila ravnateljica Marija Mršo Rajić prisjetivši se tri, četiri godine njihova školovanja i izazova na tom putu, zaželjela im uspjeh te ih pozvala u obilazak Škole kad bude gotova obnova glavna zgrada Škole.

U ime učenika završnih razreda lijep govor održala je maturantica Ena Jugović koja je istaknula kako će im nedostajati školske klupe i sve one sitnice koje su im krasile školske dane, ali da je vrijeme da krenu dalje, svako svojim putem gdje god da ih put odvede. Također se zahvalila svim profesorima jer su ih podučavali i mnogo toga naučili te im pokazali mnogobrojne vidike. Ena je u svom govoru izrazila vjeru da će uz znanje i samopouzdanje koje su maturantice i maturanti dobili u Školi sigurno i uspjeti.
Nakon toga je Lorena Grgić, koju smo imali priliku gledati na kazališnim daskama Gradskog kazališta Požega izvela inspirativnu i prigodnu pjesmu Monike Herceg “Upute za odrastanje”.
Posebno zanimljiv dio bio je kada su voditeljica i voditelj programa predstavljali maturantice i maturante koji se bave specifičnim aktivnostima kako bi pokazali kako je svaka osoba posebna i vrijedna te kako se u svakom pojedincu možemo pronaći nešto lijepo i zanimljivo.

Voditelj programa Nikola Omerović naglasio je kako je svako jedinstven i nosi u sebi nešto što je vrijedno divljenja te dodao kako narodna mudrost kaže da život počinje onda kada prijeđemo svoje granice. Upravo je to poruka koju nam donose stihovi Tina Ujevića “Igračka vjetrova” koju je za ovu prigodu recitirao Damjan Ciglara učenika 3. d razreda.
Na posljednjem i najvažnijem dijelu svečanosti, dodijeljene su svjedodžbe i nagrade. Razrednice: Snježanu Kanižaj Sečkar, Aida Del Vechio, Kristinu Hip, Ankica Pavlović, Đurđica Belunek i Đurđica Mautner su se obratile maturanticama i maturantima prigodnim riječima, ponekom anegdotom i inspirativnom pričom. Nagrađeni maturanti su: Leon Delić,
Ena Jugović, Antonio Valešić i Gabrijela Bagudić
.
Dodjela je završila uz nadu kako će maturantima Poljoprivredno-prehrambena škola ostati u posebnom mjestu u srcima. Uz poruku da krenu hrabro novim putevima te da ne sanjaju o životu, nego da žive svoje snove.
Tekst: Anita Bubak
Foto: Mislav Vinković

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)