[FOTO] Svečani prijem nagrađenih učenika Glazbene škole Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas je u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega održan prijem učenika koji su sudjelovali na natjecanjima u šk. god. 2022./2023. Na prijemu je sudjelovao i zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha koji je pozdravio nazočne učenike i profesore te im čestitao na impresivnim uspjesima koji su postigli protekle školske godine. U ime Grada Požege prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Ukupno 98 učenika Glazbene škole Požega sudjelovalo je na raznim natjecanjima od kojih 96 na Školskom natjecanju s osvojenih 67 prvih nagrada, 50 na Županijskom natjecanju s osvojenih 27 prvih nagrada (21 solisti i 6 komorni sastavi), 20 na Međužupanijskom natjecanju s osvojenih 14 prvih nagrada, 31 na Državnom natjecanju s osvojenih 15 prvih nagrada (10 solisti, 4 komorni sastavi i 1 Tamburaški orkestar) i 6 Oskara znanja te 86 na Međunarodnom natjecanju s osvojenih 45 prvih nagrada.

Prije svečane dodijele zahvalnica, obratio se i domaćin današnjeg prijema, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

“Moram reći da smo jučer imali prijemne ispite za upis u 1. razrede Osnovne glazbene škole i ne pamtim kada je 120 učenika došlo na prijemni upis u našu školu, te smo uistinu počašćeni tako velikim brojem. Od sljedeće godine otvaramo Područno odjeljenje u Velikoj, a tamo je pristupilo preko 30 prijavitelja. Ove školske godine smo organizirali 95 koncerata. To nisu bili samo koncerti naših učenika nego i renomiranih umjetnika, uglavnom profesora s muzičkih studija. Na državnom natjecanju smo osvojili 14 prvih nagrada, a od tih 14 prvih nagrada je i 6 Oskara znanja. Oskar znanja je najprestižnija nagrada koju jedan učenik osnovne i srednje škole, kao i student može osvojiti. Ukupno je podijeljeno 400 Oskara znanja, a 6 od njih je došlo u našu školu. Na Međunarodnim natjecanjima ukupno je 86 naših učenika pristupilo Međunarodnim natjecanjima i osvojili su 45 prvih nagrada. Ponos je preblaga riječ za ono što su naši učenici učinili prvenstveno za sebe i svoju obitelj, ali i za našu školu, našu županiju i grad, ali i čitavu regiju” – rekao je ravnatelj Alen Kovačević.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)