[FOTO] Tehnička škola Požega: U Frankfurtu završena prva mobilnost za školsku godinu 2023./2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Završila je prva mobilnost učenika i nastavnika naše škole za školsku godinu 2023./2024. Na mobilnosti u Frankfurtu, od 12.11. do 25.11.2023., sudjelovalo je 10 učenika(4 elektroinstalatera, te po 3 autolimara i automehatroničara.), 2 nastavnika u pratnji te 2 nastavnika na praćenju rada. Učenici su praktičnu nastavu obavili u obrtničkim radionicama, a nastavnici u poduzeću Mainova te srednjoj školi Heinrich-Kleyer-Schule. Sve ustanove koje smo posjetili su organizirane na visokom nivou i raspolažu suvremenom tehnološkom opremom. Upravo zbog toga i ne čudi stupanj ekonomske razvijenosti i financijskih mogućnosti zemlje domaćina.

Vrlo smo zadovoljni, ponašanjem, odnosom i radnim entuzijazmom naših učenika. U svim ustanovama je povratna informacija o njihovom radu i ponašanju bila odlična tako da s pravom možemo reći da smo odabrali prave učenike. Sigurno ćemo tim učenicima omogućiti još sudjelovanja u ovakvim aktivnostima čim se ukaže prilika. Obzirom da je Frankfurt veliki grad, na praksu se putovalo sredstvima javnog prijevoza. Neki od nas su morali kombinirati bus i tramvaj/vlak kako bi došli do radnog mjesta i nazad u hotel.

Zbog organizacije rada i udaljenosti radnog mjesta, radni dan je kada se sve zbroji trajao i 10 sati. Svi sudionici mobilnosti su ostvarili planirane ishode učenja i kao potvrdu za svoj rad i trud dobili su certifikate organizatora i Europass mobility dokument. Učenici i nastavnici su u slobodno vrijeme koristili za odmor, druženje i razgledavanje Frankfurta.

Završetkom mobilnosti ne završavaju projektne aktivnosti. Učenici u sljedećih mjesec dana moraju napisati Izvješće i Dnevnik prakse o boravku na mobilnosti, obaviti diseminacijske aktivnosti što je moguće šire. Za članove projektnog tima neće biti puno vremena za odmor jer nas vrlo skoro očekuje i druga mobilnost u projektu. Na vrijeme ćemo nastaviti s projektnim aktivnostima kako bi i drugu mobilnost realizirali jednako uspješnu kao i ovu prvu.

Tekst i foto: prof. Denis Smojvir

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)