[FOTO] Tri nagrade osvojili učenici OŠ Antuna Kanižlića

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


OŠ “Dobriša Cesarić” Požega organizirala je promociju natječaja iz njemačkog jezika na državnoj razini „Mach ein Drama daraus“ i ugostila tridesetak učenika i desetero njihovih mentora iz cijele Hrvatske. Natječaj je u suradnji s kolegicama vodila Sandra Halt-Ćuže, prof. engleskog i njemačkog jezika u OŠ Dobriša Cesarić. Na svečanosti u Gradskom kazalištu proglašeni su pobjednici, među kojima su i učenici požeške škole Antuna Kanižlića kojima je mentorica prof. njemačkog jezika, Jasminka Hajpek.

Natječaj „Mach ein Drama daraus“ je projekt za osnovne škole, u kojem učenici pišu igrokaze na njemačkom jeziku. Učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole diljem Hrvatske napisali su tekstove kratkih scenskih prikaza i pokazali svoju kreativnost, šaljivost, maštovitost i svijest o važnosti tema o prijateljstvu, školskim problemima, toleranciji i ekologiji. Pritom su se iskazali u korištenju njemačkog jezika u kratkim dramskim tekstovima.

Na natječaj je pristigao 21 rad iz 11 škola uz vodstvo 10 mentorica. Ukupno je sudjelovalo 38 učenika autora tekstova te učenika suradnika u snimanju videouradaka. Ukupno je nagrađeno 13 tekstova i 23 učenika autora tekstova uz stručno vodstvo 10 mentorica iz 11 škola iz Hrvatske.

Događaj su sponzorstvom omogućili Grad Požega, Turistička zajednica Grada Požege, Alfa, izdavačka kuća i Foto Kaća.

Učenici OŠ Antuna Kanižlića osvojili su pod mentorstvom prof. Jasminke Hajpek tri nagrade: u kategoriji za učenike 4. i 5. razreda prvu prva nagrada pripala je Teni Mravak i Emanuelu Mukušu, a u kategoriji uečnika od 6. do 8. razreda dvije treće nagrade idu sljedećim učenicima: Mia Primus, Maja Vidović Nika Soldo, Marija Knjić i Matea Nikolaš.
Autor: B.S.T.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *