[FOTO] Tu je moje rodno selo, tu je moja Slavonija

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jakšić je jučer pokazao sve vrednote i bogatstva naše divne Slavonije. Šokice i Šokci, tambure i konjske zaprege, slavonske nošnje, dukati i zvuci tamburice krasili su središte Jakšića. Okićene kuće, kočije i zaprege privlačile su pažnju mještana Jakšića i gostiju iz svih dijelova Hrvatske. Mogla se po prvi put vidjeti i jako velika smjena generacija, budući da su KUD-ovi izveli svoje pomlatke i da su slavonske nošnje nosili jako mladi ljudi. To je zasigurno jedna jako lijepa vijest, a mogla bi se zaokružiti riječima pokojnog Krunoslava Kiće Slabinca: “I kad umrem, pjevat će Slavonija” što znači da će unatoč smjeni generacija, Slavonija i dalje živjeti u svojoj tradiciji i običajima.
Na kružnom toku u središtu mjesta, izvedena je i pjesma Slavonskih lola pod nazivom “Tu je moja Slavonija”. Pjesmu su izveli svi sudionici smotre “Pjesmom u jesen” a gledatelji su se od predivne izvedbe mogli samo naježiti, s toga svaka čast i velika pohvala domaćinu i organizatoru HKUD “Slavonija” Jakšić.

Nakon mimohoda, nastupila je i smotra folklora. Smotru su otvorili i sve nazočne pozdravili predsjednik HKUD “Slavonija” Jakšić Dario Pažin, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević i zamjenik županice Požeško-slavonske Ferdinand Troha.
Nakon što su KUD-ovi pokazali sve svoje plesno i pjevačko umijeće, započeo je koncert Stjepana Jeršeka Štefa i TS Zlatne doline.
Danas od 17:00 sati započinje i 12. dječja smotra folklora.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)