[FOTO] Tu je moje rodno selo, tu je moja Slavonija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jakšić je jučer pokazao sve vrednote i bogatstva naše divne Slavonije. Šokice i Šokci, tambure i konjske zaprege, slavonske nošnje, dukati i zvuci tamburice krasili su središte Jakšića. Okićene kuće, kočije i zaprege privlačile su pažnju mještana Jakšića i gostiju iz svih dijelova Hrvatske. Mogla se po prvi put vidjeti i jako velika smjena generacija, budući da su KUD-ovi izveli svoje pomlatke i da su slavonske nošnje nosili jako mladi ljudi. To je zasigurno jedna jako lijepa vijest, a mogla bi se zaokružiti riječima pokojnog Krunoslava Kiće Slabinca: “I kad umrem, pjevat će Slavonija” što znači da će unatoč smjeni generacija, Slavonija i dalje živjeti u svojoj tradiciji i običajima.
Na kružnom toku u središtu mjesta, izvedena je i pjesma Slavonskih lola pod nazivom “Tu je moja Slavonija”. Pjesmu su izveli svi sudionici smotre “Pjesmom u jesen” a gledatelji su se od predivne izvedbe mogli samo naježiti, s toga svaka čast i velika pohvala domaćinu i organizatoru HKUD “Slavonija” Jakšić.

Nakon mimohoda, nastupila je i smotra folklora. Smotru su otvorili i sve nazočne pozdravili predsjednik HKUD “Slavonija” Jakšić Dario Pažin, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević i zamjenik županice Požeško-slavonske Ferdinand Troha.
Nakon što su KUD-ovi pokazali sve svoje plesno i pjevačko umijeće, započeo je koncert Stjepana Jeršeka Štefa i TS Zlatne doline.
Danas od 17:00 sati započinje i 12. dječja smotra folklora.


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *