[FOTO] U Brestovcu provedena radionica nacionalnog preventivnog projekta “Siguran lov”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U suradnji Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i PU požeško-slavonske održana je radionica nacionalnog preventivnog projekta “Siguran lov”. Nakon što je krajem travnja ove godine, održana prva u Jakšiću, koja je bila u suradnji s PU osječko-baranjske, danas je održana druga po redu u Brestovcu, u prostoru Lovačkog društva “Sokolovac”.

Na današnjoj drugoj po redu radionici, prisustvovali su predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović i zamjenik predsjednika Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Denis Milošević koji je bio današnji predavač, načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić, zamjenik načelnika PU požeško-slavonske Dalibor Bauer, voditeljica Službe policije PU požeško-slavonske Ivana Radić, zapovjednik Interventne policije Alojzije Romić, voditelj Službe kriminalističke policije PU požeško-slavonske Tihomir Srnović, novi načelnik Policijske postaje Požega Krunoslav Kokić te brojni drugi voditelji i policijski službenici.

“Preventivni projekt “Siguran lov” Ministarstvo unutarnjih poslova ponudilo je 2014. godine. To je jedan od značajnijih projekata, a njegova tri osnova cilja su osiguranje povoljnog stanja sigurnosti u lovištima, prevencija stradavanja pri rukovanju vatrenim oružjem, zaštita životne sredine i općenito podizanje razine sigurnosti kako u zajednici, tako i u lovištima. PU požeško-slavonska provodi ga od 2014. godine i od tada smo proveli brojne aktivnosti, a suradnju s Lovačkim savezom i tada novim rukovodstvom i našim načelnikom PU požeško-slavonske Željkom Grgićem, intenzivirano 2021. godine nakon radnih sastanaka koje smo održali i osmislili i neke nove module u sklopu projekta, a to je bio prije svega 1. Lovno – streljački Kup koji ima cilj podizanje razine sigurnosti pri rukovanju vatrenim oružjem, a ove godine u rujnu ćemo održati 2. Kup. Dva modula koja paralelno provodimo s time su upravo ove edukacije po policijskim postajama i interventnoj policiji. Cilj ovakve edukacije je da vam se približi tematika Zakona, kako sudjelovati u lovu, kako nadzirati i sve ostalo, ali će vam i stručno odgovoriti na sva vaša pitanja” – rekao je doc.dr.sc. Goran Matijević, policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske.

“Aktivnosti nas kao lovaca i vas kao policijskih službenika su usko povezane jer surađujemo na puno stvari kao što su sigurnost i sigurnost u prometu, naletu vozila na divljač i drugo. Upoznat ćemo vas s onime što je bitno u lovu, ali i ono što je bitno vama prilikom kontrole naših aktivnosti. Ovdje je i dopredsjednik Lovačkog saveza Denis Milošević koji je inače zadužen za stručni dio lovstva i naše dokumentacije koja se često mijenja pa će vam prenijeti sve ono što je bitno. Ja očekujem da će naša suradnja ubuduće biti isto ovakva kakva je bila i do sada i uvijek smo vam na raspolaganju u svemu u čemu možemo dati naš doprinos” – rekao je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

“Naglasio bih da suradnja između Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i PU požeško-slavonske traje već devet godina, od 2014., ali zadnjih nekoliko godina je suradnja podignuta na jednu baš visoku razinu, a što je vidljivo i iz projekata koje provodimo zajednički i koji su stalni i učestali. Nadam se da ćemo s takvom suradnjom i dalje nastaviti jer za dobru suradnju trebaju dvije strane, a kroz takvu suradnju nešto policija nauči od lovaca, nešto lovci nauče od policije i u konačnici imamo obostranu korist. Zahvaljujem se Lovačkom savezu na dobroj volji koju su pokazali i koju i dalje pokazuju i na svim ovim aktivnostima i edukacijama koje rade u suradnji s nama. ” – rekao je načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)