[FOTO] U Bzenici održano 28. Državno prvenstvo i 18. Revijalno natjecanje Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Lovački savez Požeško-slavonske županije domaćin je 28. Državnog prvenstva i 18. Revijalnog natjecanja Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu koje se održava tijekom tri dana na strelištu u Bzenici – prenosi Požeško-slavonska županija.

Na već tradicionalnom natjecanju ne manjka ekipe niti iz jednog kraja Lijepe naše pa će tako svoje vještine u Bzenici pokazati natjecatelji iz svih županija Republike Hrvatske.

Postrojene strijelce koji su s nestrpljenjem iščekivali početak natjecanja pozdravio je predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović poželjevši im mirnu ruku, dobar uspjeh i ponovno okupljanje dogodine.

Puno uspjeha natjecateljima poželjela je i pleternička gradonačelnica Marija Šarić kojoj je pripala čast ispaljivanja počasnog hica koji je označio otvorenje službenog dijela natjecanja.

Uz dobrodošlicu u Požeško-slavonsku županiju, županica Jozić poželjela je svim natjecateljima da uživaju u slavonskoj gostoljubivosti tijekom i po završetku natjecanja.

– Drago mi je da se još jedanput okupljamo na ovom Državnom prvenstvu u Bzenici za koje ste se izborili svojim aktivnostima, spretnošću i rezultatima na županijskim natjecanjima. Vi ste najbolje od lovačkih saveza svojih županija i od srca vam čestitam na plasmanu na ovo prvenstvo, a onima koji će danas biti najbolji unaprijed čestitam. Zahvaljujem se i Županijskom i Hrvatskom lovačkom savezu na njihovom angažmanu i podupiranju ovakvih aktivnosti i nadam se kako se vidimo i dogodine –  rekla je Jozić.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor svoje obraćanje započeo je isticanjem ponosa zbog prizora jedinstva lovaca u Bzenici.

– Ponosan sam kada vidim 21 županiju, kako smo svi obučeno u lovačko i svi smo danas kao jedno, kao lovci, strijelci i domoljubi. Od ove godine članovi smo Fitasc-a, Međunarodne asocijacije za lovno streljaštvo i želja nam je da 2025. godine budemo domaćini europskog prvenstva, a ako uspijemo u tome vjerujem kako će strelište u Bzenici biti domaćin takvog prvenstva – istaknuo je Budor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)