[FOTO] U Bzenici otvoren prvi Grand Prix Hrvatske i prošireno strelište

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Svečanost otvorenja 1. Grand Prix Hrvatska FITASC-ovog natjecanja u lovnom streljaštvu koje se održava u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza održano je jučer na streljani Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u Bzenici nedaleko Pleternice pred brojnim visokim uzvanicima. Prvi Grand Prix Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Obnovljenu i prošireno strelište zajedno su svečano otvorili županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović. Izvedenim radovima strelište je opremljeno s dva strelišta za trap, dva strelišta za parkur, dva strelišta za trčećeg vepra i 12 mjesta za gađanju meta na 100 metara lovačkim puškama s užljebljenim cijevima te je izgrađeno i strelište s dva mjesta za provjeru preciznosti lovačkih pušaka.

Županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić prilikom otvaranja zahvalila je HLS-u što su Hrvatsku pozicionirali na kartu lovnog streljaštva cijelog svijeta.
Peter Clemens, predsjednik FITASC-ove komisije za kombinirano streljaštvo istaknuo je kako se nada da ćemo sljedeće godine, kada Hrvatski lovački savez obilježava 100. godišnjicu osnutka, na strelištu u Bzenici organizirati europsko prvenstvo FITASC-a u lovnom streljaštvu.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, počasnim hitcem otvorio je Prvi Grand Prix Hrvatske.

Prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnici Grada Pleternice Domagoj Katić.

Nakon svečanog otvaranja Grand Prixa, održana je i svečana dodjela uvjerenja o položenom ispitu za suce.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)