[FOTO] U Jakšiću provedena radionica nacionalnog preventivnog projekta “Siguran lov”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Lovačko društvo Seljak Jakšić, Općina Jakšić, Policijska uprava Osječko-baranjske i Policijska uprava Požeško-slavonske su jučer, 23. travnja 2023 godine u prostoru lovačke kuće LD Seljak Jakšić, partnerski su proveli nacionalni preventivni projekt Siguran lov, koji za cilj ima podizanje ukupne sigurnosti svih sudionika lova i sigurnosti u lovištima.
Program je započeo u 10.00 sati svečanim otvaranjem uz obraćanja nekoliko organizatora.

“Aktivnosti smo intenzivirali unazad dvije godine, tijekom kojih smo proveli desetak raznih sadržaja, od edukacija za lovce i za policijske službenike, te natjecanje u sigurnom rukovanju i ciljanju vatrenim oružjem, a uz to smo tiskali i promidžbeno edukativne materijale, i održali nekoliko radnih sastanaka, što je sve obuhvatile više od 200 lovaca i policijskih službenika s našeg područja. Partneri su nam bili županijski lovački savez, lovačka društva, a danas nam se priključila i općina Jakšić, te policijska uprava osječko baranjska. Planovi za ovu godinu su također nadolazeći lovno-streljački kup, te edukacije za policijske službenike i lovce” – rekao je dr.sc. Goran Matijević, policijski službenik za prevenciju PU požeško-slavonske.

“Iskreno zahvaljujem Policijskoj upravi požeško-slavonske i osječko-baranjske na organizaciji ovog današnjeg predavanja, kao i Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije, ali i svim predavačima što su se odazvali. Smatram da je ovo prvenstveno svima nama lovcima jedno jako bitno predavanje koje će nas dodatno educirati i potaknuti na razmišljanje kad god krećemo u lov da još više posvetimo pažnje sigurnosti i sebe i svih naših kolega koji su zajedno s nama u lovu. U ovom projektu sudjelovala je i Općina, a još jednom zahvaljujem svima na utrošenom vremenu i dolasku” – rekao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević.

“Zahvaljujem se svima na organizaciji i na dolasku. Ovo je jedna hvalevrijedna inicijativa koju se isplati poslušati. Kad se nesreća dogodi, dobro je čuti neku pametnu riječ od ljudi koji to znaju i koji to rade. U prvom redu to su ove službe koje su danas i ovdje. Pomoć, prevencija, saniranja ozljeda i to se ponekad nažalost događa u ovom našem okruženju lova. Još jednom svima vam hvala i dobro došli u LD Seljak Jakšić” – rekao je predsjednik LD Seljak Jakšić Mario Hak.

Nakon zahvale i pozdravne riječi, ovu inicijativu pohvalio je i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.
“Izuzetno mi je zadovoljstvo da sam ovdje s vama. Ova inicijativa je zaista za pohvaliti, kao što je za pohvaliti i ovakva edukacija jer sigurnost u lovu je nešto što je najbitnije za sve nas. Uz ono zadovoljstvo koje imamo kroz lov, trebamo sačuvati i jedni druge. Dugi niz godina imamo radionicu koju zovemo “Sigurnost u lovu” i provodimo je mi kao predavači Lovačkog saveza i policijski službenici, te predstavnici lovačkih društava i planiramo i dalje nastaviti s time. Još jednom se zahvaljujem svima što ste se odazvali, a posebno se zahvaljujem načelniku Općine Jakšić i predsjedniku LD Seljak Jakšić što je ovo jedna od prvih inicijativa od lovačkih društava koja je došla za ovim načinom edukacije. Želim vam u budućnosti dobru kob i uspješan rad” – rekao je predsjednik Bertelović.

U sklopi nacionalnog preventivnog projekta održana su i sljedeće radionice:

1. Ozljede od vatrenog oružja, karakteristike i prva pomoć (Ante Vitalija, dr. med., Zavod za hitnu medicinu PSŽ)
2. Uvjeti za držanje, nošenje i sigurno rukovanje vatrenim oružjem, te kaznena prekršajna odgovornost u slučaju kršenja pojedinih odredbi (predavači gosp. Marko Marić, policijski službenik PU osječko-baranjske i Ante Bajić, policijski službenik PU požeško-slavonske)
3. Aktualna kretanja zakonodavstvu, vezana za lovstvo (predavač Denis Milošević, LS PSŽ)
Na kraju je uslijedilo uručenje zahvalnica te podjela reflektirajućih prsluka lovcima, kao i prigodna zakuska.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *