[FOTO] U prigodi blagdana sv. Florijana održan prijem vatrogasaca u Požeško-slavonskoj županiji

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas je u Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije, a u prigodi blagdana sv. Florijana, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha održao je tradicionalni svečani prijem predsjednika, zapovjednika i članova vatrogasnih postrojbi i društava Požeško-slavonske županije. Na samome početku prijema, svima prisutnima obratio se predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Dragutin Žnidarec, koji je zahvalio zamjeniku na prijemu te iskoristio priliku kako bi svim vatrogascima čestitao blagdan sv. Florijana.

Ispred županije Požeško-slavonske i u ime županice Antonije Jozić, sve prisutne pozdravio je i čestitao blagdan sv. Florijana zamjenik županice Ferdinand Troha, zahvalivši svima na dolasku u Županiju.

„Dobrovoljna vatrogasna društva, Javna vatrogasna postrojba, svi okupljeni oko jedne plemenite ideje čuvanja imovine i ljudi ovog našeg lijepog kraja, u okviru vaših vatrogasnih postrojbi, nešto su čime se ova županija ponosi – ponosi se njihovom tradicijom, ali isto tako i njihovim uspjesima. Već duže vrijeme svjedočim vašem djelovanju i mogu reći da sam nedavno, kad je bila ugroza od bujičnih poplava u brestovačkom kraju, bio i ponosan i impresioniran brzinom i osposobljenošću vaših postrojbi.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Na samome kraju svečanog prijema županijski vatrogasni zapovjednik Marko Ašenbrener pridružio se čestitkama svim vatrogascima te istaknuo kako će cijeli mjesec svibanj, kao mjesec zaštite od požara, biti obilježen brojnim događanjima što je započelo već s jučerašnjim danom kada je predsjednik RH primio delegacije vatrogasaca iz cijele Hrvatske te je na prijedlog Vatrogasne zajednice PSŽ, gospodin Ivica Turković stariji primio državno odlikovanje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)