[FOTO] U prigodi Međunarodnog dana kravate na OŠ Julija Kempfa izvješena kravata od gotovo 7 metara

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas je u prigodi Međunarodnog dana kravate, te njegovanja zajedništva, tolerancije i suradnje, ispred statue Julija Kempfa i Osnovne škole Julija Kemfa, izvješena gigantska kravata veličine 6,60 metara.
To je zajednički projekt Osnovne škole Julija Kempfa i Obrtničke škole Požega, a ponajprije njihovih osnovnoškolaca, srednjoškolaca te njihovih mentora. Projekt je osmislila učiteljica Kempfove škole Ivana Jukić Matijević, a podržale su ga koordinatorice ispred Obrtničke škole Požega prof. Katarina Bajt i prof. Vera Tomić Žager.

“Sve vas srdačno pozdravljamo i dobro nam došli na prezentaciju rezultata zajedničkog projekta Osnovne škole Julija Kempfa i Obrtničke škole Požega gdje su zajedno tjednima vrijedno radili osnovnoškolci i srednjoškolci. Idejna začetnica ovog projekta je naša učiteljica razredne nastave Ivana Jukić Matijević uz veliku pomoć našeg učitelja likovne kulture Ninoslava Pirovića, a od ideje do realizacije je prošlo jako puno tjedana, a ne bi ni došlo realizacije da nije naših dragih kolegica s Obrtničke škole Požega koje su koordinatorice, prof. Katarina Bajt i prof. Vera Tomić Žager” – rekla je ravnateljica Osnovne škole Julije Kempfa Kornelija Sabljak.

“Ideja se zapravo razvila još prošle godine, a kada se nekome razvije ideja, najveći problem je pronaći one koji će sudjelovati u realizaciji, a kako je nama Katarina kao majka dvoje Kempfovaca uvijek otvorena za suradnju, ona je bila jedini logični izbor za suradnju. Ono što mi cijelo vrijeme u OŠ Julija Kempfa njegujemo je nekakav naš neslužbeni moto da nas različitosti povezuju. Naša škola kroz svoj rad, odgoj i obrazovanje pokušava u djecu usaditi zajedništvo, suradnju i toleranciju, da su sve te različitosti zapravo ona ljepota koja nas sve zajedno povezuje i veže, a ova naša kravata je upravo to. Na ovoj kravati su vrijedno sudjelovali svi djelatnici i učenici naše, svatko je dao neki svoj obol” – izjavila je idejna začetnica projekta i učiteljica razredne nastave Ivana Jukić Matijević.

“Počašćena sam što smo već prepoznatljivi kao oni koji posjeduju kreativnost i koji stvaraju rukama te da se rezultat naše suradnje i rada može vidjeti, a prvenstveno je to dio nastave koji treba njegovati i veselim se budućoj suradnji” – kratko je dodala prof. Katarina Bajt.

“Meni je jako drago što sam mogla sudjelovati na ovom projektu. Mene jako veseli stvaranje. Vjerujem da će od ovog projekta nastati još neka suradnja i da će ova kravata privući pažnju na školu i da neće proći nezapaženo” – rekla je prof. Vera Tomić Žager.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)