[FOTO] Učenicima Obrtničke škole uručene nagrade za osvojeno prvo mjesto u projektu Raise the bar Youth

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Tijekom prvog polugodišta u 33 srednje škole s ugostiteljskim i turističkim smjerovima na području cijele Hrvatske proveden je program Raise the Bar Youth, čiji je cilj unaprijediti vještine i znanja učenika završnih razreda te ih uskladiti s potrebama poslodavaca u sektoru ugostiteljstva i turizma – prenosi Požeško-slavonska županija.

U ovom edukativnom programu, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Adria, više od 1.200 učenika učilo je o komunikaciji i timskom radu, upoznalo najnovije tehnike i trendove u ugostiteljstvu, otkrilo što je to poslovno planiranje, te kako pokrenuti vlastiti posao i savladati financijske osnove.

U sklopu programa proveden je i nagradni natječaj u kojemu je sudjelovalo 25 srednjih škola čiji su učenici odslušali svih pet modula programa Raise the Bar Youth, a pobjedu je odnijela Obrtnička škola Požega, uključujući i izdvojenu lokaciju Pleternica, dok je drugo mjesto osvojila Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, a treće Ekonomska škola Požega.

Ravnateljica Obrtničke škole Požega Iva Šnajder ovim putem istaknula je kako je izuzetno ponosna na sve učenike koji su sudjelovali u programu i osvojili nagrade.

„Kada smo dobili obavijest da ste vi, dragi učenici i učenice, osvojili prvo mjesto sudjelujući u projektu Raise the bar Youth, bila sam izuzetno ponosna, tim više što su svih pet modula, svih pet tema cjeloživotne i toliko potrebne u strukovnom obrazovanju. Nadam se da ćete znanja koja ste imali priliku naučiti ponijeti u život, u svijet rada, i da ćete ih nastaviti primjenjivati.“ – rekla je ravnateljica Šnajder te zahvalila predstavnicima Coca-cole koji su osmislili ovaj projekt.

Učenici triju navedenih škola u najvećem su broju sudjelovali u programu te su ostvarili najbolje rezultate u kvizovima koji se rješavaju nakon svakog od pet odslušanih modula, a pobjednička škola nagrađena je novčanom nagradom u vrijednosti od 6.500 eura za nabavu potrebne opreme i materijala za izvođenje nastave te masterclass predavanjem koje je upravo danas održano u prostorima Obrtničke škole u Požegi te su ovim putem, učenicima završnih razreda ugostiteljskih zanimanja uručene nagrade za osvojeno prvo mjesto u projektu Raise the bar Youth.

Zamjenik županice Ferdinand Troha pozdravivši sve prisutne u ime Požeško-slavonske županije čestitao je svim učenicima na navedenom postignuću.

„Prepoznati ste kao izvrsni, prepoznati ste kao ponajbolji, a to je velika čast. Vaše priznanje je veliko jer vas je prepoznala Coca-cola, kompanija koja je već dugo prisutna na tržištu i koja nagrađuje izvrsnost. Požeško-slavonskoj županiji kao osnivaču ove škole, drago je imati takve učenike i profesore koji su znanja i vještine kada je u pitanju ugostiteljstvo digli na tu razinu da su ocijenjeni kao ponajbolji.“ – istaknuo je ovom prigodom zamjenik Troha.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *