[FOTO] Uz koncert grupe Dalmatino održan je Festival graševine 2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Bogati program jedinstvenog Festivala graševine u Kutjevu, započeo je jučer u restoranu Slavonska kuća Vinkomir gdje su održane radionice i salon vina. Posjetitelji su mogli uživati u eno-gastro sajmu i štandovima domaćih vinara, kao i u nastupu Gradske glazbe Kutjevo i Tamburaškog sastava Zlatna doline.

Od 17 sati održane su natjecateljske aktivnosti, a prva aktivnost bila je dječja utrka traktorima. Najbolji u vožnji traktora ove godine bio je Matej Vulinović, drugo mjesto osvojio je Leo Kovačević, a treće Nikola Petraš. Nagrade je najboljima dodijelila dirwktorica Turističke zajednice Grada Kutjeva, Anita Majstorović, a svi ostali sudionici dobili su medalje. 

Uslijedila je i jedinstvena vinska alka, gdje su se natjecatelji okušali u svojoj preciznosti pogađanja „u sridu“ u vožnji biciklom. Najbolji je bio Ivan Šestak s 8 od 9 maksimalnih punata.

Skoro smo došli do kraja natjecateljskog dijela Festivala graševine, no ostao je još Vinski maraton, aktivnost koja od sudionika traži ono najbolje (i najgore). Nije bio cilj samo posjetiti odabrane vinarije i sretno doći natrag do starta, na Trg graševine dočekao ih je alkotest, gdje se trebalo utvrditi tko ima najviše promila alkohola u krvi. Sudionika je ove godine bilo preko petnaest, a najbolji su bili gosti iz Belišća i Varaždina s izjednačenih 1.85 promila.

Nakon što su tamburaši odsvirali sve slavonske tamburaške hitove i otplesali nekoliko kola, došao je red na koncert večeri grupe Dalmatino. Ovogodišnji gosti spojili su tamburicu i mandolinu i otpjevali svoje najljepše pjesme, a Trg graševine bio je ispunjen mnoštvom do kasnih večernjih sati.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)