[FOTO] Uz pregršt osmijeha najmlađih otvoren balon Dječjeg vrtića Tratinčica u Pleternici

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na veliku radost 260 polaznika Dječjeg vrtića Tratinčica Pleternica, otvoren je balon za sportske aktivnosti financiran u sklopu Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića. Time je, uz postojeću sportsku dvoranu vrtića, osiguran prostor za bavljenje sportom tijekom cijele godine – prenosi Požeško-slavonska županija.

– Prije godinu dana otvorili smo atletsku stazu koju danas natkrivamo. Ovaj balon nam jako puno znači, a toga svega ne bi bilo da nemamo snažnu podršku našeg osnivača, Grada Pleternice. Puno nam znače ovi projekti koji nam daju vjetar u leđa za daljnji rad i osiguravaju dodatan sadržaj za našu djecu – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica, Nikolina Hačka.

Svečano otvoreni balon samo je jedan u nizu projekata koje osnivač Grad Pleternica provodi kako bi najmlađim stanovnicima osigurao dodatan sadržaj u njihovom gradu.

– Ovo je jedan u nizu projekata kojima pokušavamo podići razinu usluge za našu djecu. Zahvaljujem i Središnjem uredu za demografiju i mlade i Požeško-slavonskoj županiji koji nas prate i podrška su nam u tome. Uredili smo igrališta, atletsku stazu, danas otvaramo balon, nakon toga nam slijede i nove sprave, a svaki projekt dobiva na značaju tek kada vidimo povratne recenzije u vidu dječjih osmijeha – naglasila je Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice.

Ulaganje u dječje vrtiće ide pod ruku smjeru razvoja Požeško-slavonske županije i ulaganju u sustav odgoja, obrazovanja i znanosti. Požeško-slavonska županica istaknula je kako će se na području županije nastaviti s proširenjima i izgradnjom dječjih vrtića te kako uskoro slijedi i otvorenje novog dječjeg vrtića u Alilovcima.

– Sjetit ću se kada smo prije deset godina selili u ovu zgradu, tada je u vrtiću bilo 50 mališana i iz godine u godinu Tratinčica je došla do 260 polaznika, a potrebe rastu i dalje. Čestitam ovom priliku Gradu Pleternici koji gradi decentralizirani Dječji vrtić u Kuzmici kao odgovor na te potrebe. Ovakvi projekti uistinu ispunjavaju čovjekovo srce, gledajući ovu našu djecu koja su nestrpljiva da uđu i vide novi prostor za igru, zapravo ispunjavamo onu temeljnu zadaću koju imamo kao ljudi, a to je kvalitetan odgoj naše djece – rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije

Financijsku potporu projektu koji će koristiti najmlađi Pleterničani dao je Središnji državni ured za demografiju i mlade koji je kroz protekle tri godine uložio oko 8 milijuna eura u materijalnu stabilnost vrtića, a kroz podršku održavanja pedagoške djelatnosti dodatnih 13 milijuna eura.

– Kada u Središnjem uredu za demografiju i mlade pričamo o najbržem prstu uvijek je u tom kontekstu Grad Pleternica i vaša prva pristigla prijava. Samim time pokazujete koliko kao lokalna samouprava prepoznajete potrebe svog stanovništva. Vjerujem kako će ovaj balon biti svakodnevno ispunjen, a mi ćemo kao ured i dalje poticati sve one projekte koji su usmjereni našoj djeci i mladima kako bi u svojoj lokalnoj sredini imali sve što trebate i naposlijetku ostali živjeti ovdje – zaključila je državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade, Željka Josić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *